Aplikácia pridala nový spôsob upozornenia na to, že môžete zálohovať dáta.

Vo WhatsAppe síce máte lokálne zálohy, no ak chcete zálohovať na Google Drive, potrebujete zmeniť nastavenia. O tých používatelia častokrát nevedeli a možno toto zálohovanie nepoužívali. Nejaká časť používateľov odišla ku konkurencii, resp. tam už bola.

Aplikáciu Telegram si všimlo čoraz viac používateľov. To aj vďaka tomu, že WhatsApp začal byť nenásytný (resp. jeho majiteľ Facebook) a chcel a vlastne bude zbierať čoraz viac dát. Zatiaľ však uplatnenie svojich podmienok odložil.

Čo je nové?

Na pohľad si zmeny nevšimnete, až do momentu, kedy budete WhatsApp inštalovať na nový smartfón. Počas procesu obnovy sa zobrazí okno, v ktorom zvolíte frekvenciu zálohovania. Na výber sú rovnaké možnosti, ako by ste ich hľadali v nastaveniach. Teraz ich však aplikácia viac propaguje a dáva vám na výber.

Tu odporúčame vybrať niektorú z troch možností frekvencie zálohovania resp. zvoliť poslednú možnosť Nikdy, ak nechcete svoje dáta z aplikácie presúvať na Google Disk. Ako na to, popisujeme bližšie v článku o zálohovaní na WhatsAppe.

whatsapp

Prečítajte si aj:

O2 spustilo zákaznícku linku cez WhatsApp: Uložte si toto číslo

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.