Zámok konverzácií bude WhatsApp synchronizovať naprieč všetkými zariadeniami.

Platforma WhatsApp sa dlhodobo zameriava na bezpečnosť konverzácií, čo so sebou prináša viacero bezpečnostných prvkov. Ešte pred pár rokmi pritom práve z hľadiska bezpečnosti nebolo možné využívať túto platformu na viacerých zariadeniach súčasne. Doba však ide dopredu a s ňou aj prvky, ktoré môžu tieto konverzácie zabezpečiť aj pri používaní účtu na počítači, v smartfóne či v tablete súčasne.

Jednou z možností je pritom využitie zámku konverzácií, aby sa k nim nedostal žiadny zvedavec. Ide o skvelú funkciu najmä ak máte WhatsApp prihlásený napríkad na počítači, ktorý zdieľate s viacerými členmi domácnosti či v smartfóne, ktorý občas taktiež niekomu požičiate. Zámok konverzácií má však doteraz takú jednu chybičku, ktorú zatiaľ nedokázali vývojári odstrániť. Konverzácie, ktoré si totiž uzamknete vo vašom smartfóne, zostávajú odomknuté napríklad vo webovej verzii služby, vo Windowse a na macOS.

WhatsApp pracuje na lepšom zabezpečení

Nová funkcia, na ktorej aktuálne WhatsApp pracuje, má zabezpečiť práve synchronizáciu zámku konverzácií medzi viacerými zariadeniami. To teda znamená, že keď si uzamknete konverzáciu v jednom z prihlásených zariadení napríklad bezpečnostným kódom, vo všetkých ostatných zariadeniach sa tento kód aplikuje. Táto funkcia je zatiaľ vo vývoji čo znamená, že zatiaľ nie je dostupná ani pre beta testerov. Ako je však pri tejto platforme veľmi dobre známe, s vydaním novinky sa poponáhľa a v blízkej dobe ju budeme môcť využiť aj my.

whatsappZdroj: antonbe / Pixabay
whatsapp

Okrem zámku konverzácií však známa služba od spoločnosti Meta aktuálne pracuje aj na iných funkciách ochrany. Už dlhšie sa rozpráva aj o používateľských menách, ktoré by nahradili telefónne čísla. V súčasnosti s vami vo WhatsAppe môže totiž komunikovať ktokoľvek, kto má k dispozícii vaše telefónne číslo. Rovnako však po pridaní do skupinovej konverzácie majú jej členovia prístup ku všetkým telefónnym číslam účastníkov.

Používateľské mená sú rovnako aktuálne v štádiu vývoja a nedostanú sa k nim ani beta testeri aplikácie. O používateľských menách v rámci platformy WhatsApp sa však rozpráva už dlhšie. Pôjde o veľkú zmenu, ktorú už čoskoro privítame aj v našich účtoch.

Zdroj: androidauthority.com, wabetainfo.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.