O novom štandarde sme prvýkrát počuli v septembri 2019

Najnovšie správy uvádzajú, že novú technológiu spoznáme skôr, ako sa očakávalo. Spoločnosť MediaTek ju uvedie už počas veľtrhu CES 2022. Aktuálne sa za najmodernejšiu technológiu považuje Wi-Fi 6E, ktorej rýchlosť bude čoskoro prekonaná takmer trojnásobne.  

Keďže nie je všetko iba o rýchlosti, nová Wi-Fi 7 prinesie oproti oproti predchádzajúcej generácii aj ďalšie vylepšenia. Wi-Fi 7 bude približne 2,4-krát rýchlejšia ako súčasné štandardy Wi-Fi 6 a Wi-Fi 6E a má údajne ponúknuť aj oveľa nižšiu latenciu, čo ocenia najmä hráči. Jednou z ďalších predností tejto generácie Wi-Fi bude aj nová technológia na zníženie rušenia signálov. 

Wi-Fi 7Zdroj: Android Central

MediaTek informuje, že novú technológiu predstaví počas veľtrhu CES 2022. Sklamaním pritom môže byť fakt, že predstavenie štandardu Wi-Fi 7 nebude automaticky znamenať aj jeho uvedenie na trh. Údajne je ešte „veľmi skoro„. V najlepšom prípade sa uvedenia na trh dočkáme v druhom štvrťroku 2022, avšak oficiálne vydanie a následná dostupnosť by mali prísť až v roku 2023.

Avšak pokým bude možné Wi-Fi 7 využívať vo veľkom, na túto technológiu budú musieť byť pripravení aj výrobcovia hardvéru, čo môže čakanie na nový štandard predlžiť aj na niekoľko rokov.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.