Naznačila to nová testovacia verzia operačného systému.

Microsoft omylom sprístupnil novú testovaciu verziu systému Windows 10, ktorá bola určená iba na interné testovanie. Táto verzia prináša výraznejšie zmeny používateľského rozhrania, než na aké sme boli doteraz zvyknutí.

Testovacia verzia prezrádza, že Microsoft experimentuje s novým dizajnom ponuky Štart. Tá už neobsahuje živé dlaždice s náhľadmi, ale nové monochromatické ikony.

Vľavo nový dizajn ponuky Štart, vpravo nový dizajn centra akcií

Dizajn novej ponuky Štart pravdepodobne nie je finálny, nakoľko táto verzia nebola určená pre verejné testovanie. Dá sa teda očakávať, že finálna verzia nového dizajnu bude vyzerať trochu inak. Alebo že Microsoft živé dlaždice nakoniec neodstráni.

Okrem ponuky Štart by sa zmien malo dočkať aj centrum akcií, ktoré je dnes možné zobraziť vo forme pravého stĺpca. Hoci aj nové centrum akcií pozostáva z dvoch častí – rýchlych nastavení a notifikácií – už nemá dizajn stĺpca. Namiesto toho automaticky rastie do výšky s príchodom každého nového neprečítaného upozornenia.

Zdroj: slashgear, mspoweruser

Prečítajte si aj:

Windows 10 najnovšie umožňuje odpisovať na notifikácie vo vašom smartfóne

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit