Funkcia je aktuálne dostupná pre testerov.

Microsoft neustále vylepšuje prepojenie smartfónov so systémom Android s počítačmi s Windows 10. Iba nedávno sprístupnil pre verejnosť zrkadlenie všetkých notifikácií z telefónu, ktoré sa zobrazujú v počítači rovnako ako bežné počítačové notifikácie. Táto funkcia už funguje aj nám v redakcii a písali sme o nej v tomto článku.

Aplikácia Váš telefón však najnovšie umožňuje aj odpisovať na tieto notifikácie. V praxi to znamená, že keď dostanete správu cez WhatsApp a jej notifikácia sa zobrazí na obrazovke počítača, môžete priamo cez nu odpísať na správu a tá sa pošle z vášho telefónu.

Táto funkcia je aktuálne dostupná iba pre testerov a chvíľu ešte potrvá, dokedy bude k dispozícii pre verejnosť. Verejne dostupná verzia umožňuje zatiaľ iba priamo odpisovať na SMS správy.

Pripomíname, že pre prepojenie počítača s Android smartfónom je potrebné stiahnuť si aplikáciu Your Phone Companion z Obchodu Play do vášho telefónu a prihlásiť sa do rovnakého Microsoft účtu vo Windows 10 aj v telefóne. Potrebná je tiež aplikácia Váš telefón v počítači so systémom Windows 10.

Zdroj: mspoweruser

Prečítajte si aj:

Aplikácia Váš telefón od Microsoftu odteraz dokáže zrkadliť upozornenia z Android smartfónov: Už aj na Slovensku (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit