V slovenskej verzii operačného systému táto funkcia nie je dostupná.

Aj Microsoft zareagoval na globálnu pandémiu koronavírusu COVID-19. Pred vyše mesiacom spustil samostatnú podstránku v rámci vyhľadávača Bing, ktorá sumarizuje všetky potrebné informácie a novinky o vývoji pandémie.

Microsoft sa teraz rozhodol odkazovať na svoju COVID stránku aj priamo cez funkciu vyhľadávania v operačnom systéme Windows 10. Na novinku upozornil portál mspoweruser. Túto funkciu je možné aktivovať kliknutím na pole „Vyhľadávaný pojem napíšte sem„, ktoré sa nachádza hneď vedľa ikony Štart. Aktivovať ho môžete aj klávesovou skratkou Win + S.

Na úvodnej stránke vyhľadávania sa nachádza upozornenie na novinky ohľadom koronavírusu s odkazom na interaktívnu mapu a najnovšie správy, ktoré súvisia s COVID-19. Bohužiaľ, tento rýchly prístup cez vyhľadávanie vo Windows 10 nie je dostupný vo všetkých jazykových mutáciách a v prípade slovenskej verzie systému vás privíta iba strohá obrazovka s najčastejšie používanými aplikáciami a poslednou aktivitou.

Ako to vyzerá v anglickej verzii systému Windows 10 si môžete pozrieť na titulnom obrázku k článku. Špecializovaný web Microsoftu o COVID-19 môžete navštíviť na webovej stránke bing.com/covid.

Zdroj: mspoweruser

Prečítajte si aj:

Ako sledovať vývoj koronavírusu na počítači či smartfóne: Vyskúšajte nový nástroj od Microsoftu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit