Potešia sa najmä hráči. Tí ľahšie identifikujú, kde dochádza k zníženiu výkonu.

Na pripravované rozšírenie aplikácie Xbox Game Bar upozornil server Windows Latest. Práve v tejto aplikácii má byť špecializovaný správca úloh. Výhoda pre hráčov je zrejmá. Ak totiž hráte hru a začne sa zasekávať, na vine nemusí byť len samotný výkon procesora či priepustnosť pevného disku. Problémom môže byť internetový prehliadač alebo nejaký proces bežiaci na pozadí, napríklad zálohovanie či sporadicky antivírus.

Faktom ale je, že mnoho aplikácií má režim, ktorý rozpozná celoobrazovkovú aplikáciu, či už hry alebo pozeranie filmov a zastaví notifikácie či obmedzí výkon a požiadavky na systém, ktoré nie sú v danej chvíli potrebné.

Integrovanie do Xbox Game Bar je veľkým prínosom, pretože sa zobrazuje nad ostatné aplikácie vo forme plávajúcich okien. Aktuálne máte možnosť použiť Správcu úloh, no potrebujete minimalizovať hru, nájsť proces so zvýšenými nárokmi na systém a potom sa do hry vrátiť. Nie vždy sa vám podarí do hry vrátiť korektne a navyše ide o zdržanie.

Herný panel sa dá spustiť klávesovou skratkou Win + G. V niektorej z ďalších aktualizácií tak bude identifikovanie problémov pri hraní opäť o niečo jednoduchšie.

windows game task manager

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Kde nájsť nový BIOS?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.