Nová verzia bude oficiálne oznámená 24. júna.

Microsoft už čoskoro ukáže budúcnosť systému Windows. Jej novej generácie sa dočkáme 24. júna 2021. A hoci sme pôvodne očakávali oznámenie skutočne veľkej aktualizácie pre Windows 10, ktorá prinesie viditeľné zmeny a vylepšenia, technologický gigant plánuje ísť ešte o krok ďalej.

Už oficiálna pozvánka na virtuálnu tlačovú konferenciu naznačila nové logo pre Windows a Microsoft tento efekt umocnil aj zdieľaním krátkeho videa na sociálnych sieťach. Video zobrazuje aktuálne logo systému Windows 10, ktoré sa v odraze svetla mení. Vodorovná čiara v prípade nového loga absentuje a tak vyzerá ako dve rímske číslice 1 vedľa seba.

Zmenu názvu potvrdzuje aj Evan Blass

Je logické, že vynovené logo vyvolalo špekulácie o zmene názvu operačného systému Windows a to aj v súvislosti s tým, že riaditeľ Microsoftu Satya Nadella nedávno oznámil, že Microsoft už čoskoro ukáže budúcnosť systému Windows, pričom nespomenul konkrétne názov Windows 10.

Teraz prilial olej do ohňa aj známy leaker Evan Blass, ktorý si vybudoval povesť tým, že v predstihu zverejňuje informácie zo sveta IT a spotrebiteľskej elektroniky. Blass na sociálnej sieti Twitter zdieľal príspevok, ktorý tvrdí, že nová verzia systému Windows sa bude nazývať Windows 11

Nech už to bude s pomenovaním akokoľvek, ďalšia generácia platformy Windows má priniesť vizuálne vylepšenia používateľského rozhrania a očakáva sa aj vynovený obchod Microsoft Store.

Zdroj: Twitter, Twitter

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Microsoft ukáže budúcnosť systému Windows už 24. júna

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit