Dostupný bude aj pre macOS a ďalšie platformy.

Microsoft v marci oznámil, že svoje bezpečnostné riešenie Windows Defender sprístupní aj pre ďalšie platformy. Spomína sa najmä systém macOS a aj kvôli tomuto kroku sa Windows Defender premenuje na Microsoft Defender.

Antivírusový program je aktuálne dostupný pre macOS vo forme testovacej verzie, vo Windows 10 však stále figuruje pod pôvodným názvom. Premenovania by sme sa mali dočkať v prvej polovici budúceho roka.

Naznačuje to testovacia verzia systému Windows 10 s označením 18941. Tá bude dostupná pre verejnosť v apríli alebo máji 2020 a obsahuje už nový názov Defendera, resp. jeho súčastí. Pre úplnosť dodáme, že funkcionalita Windows Defendera sa nemení, iba jeho názov.

Veľká aktualizácia systému Windows 10, ktorá bude k dispozícii v prvej polovici roka 2020, by mala priniesť aj ďalšiu veľkú zmenu – potrebné zmeny pre nahradenie pôvodnej verzie prehliadača Edge jeho novou verziou.

Microsoft premenuje funkciu Windows Defender

Zdroj: mspoweruser

Prečítajte si aj:

Defender z Windowsu prichádza aj na macOS

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit