iTunes s plnohodnotnou podporou služby Apple Music a iOS zariadení.

Microsoft posilňuje svoj obchod s aplikáciami. Spoločnosť na konferencii Build 2017 oznámila, že v Obchode budú čoskoro dostupné oficiálne aplikácie hudobnej služby Spotify a obchodu iTunes.

Je zrejmé, že tento krok súvisí s nedávnym oznámením novej verzie operačného systému Windows 10 S. Tá je zameraná najmä na študentov a od klasickej verzie systému Windows 10 sa odlišuje tým, že podporuje iba Windows aplikácie. Klasické programy s .exe súbormi na 10 S nebudú fungovať. Pre Microsoft to znamená, že ak chce minimalizovať rozdiely medzi používaním Windows 10 a Windows 10 S, musí nejakým spôsobom do Obchodu získať aplikácie najobľúbenejším programov. Spotify a iTunes medzi ne určite patria.

Aplikácia iTunes umožní prístup do obchodu iTunes Store aj k službe Apple Music. Takisto bude podporovať synchronizáciu iOS zariadení. Sme zvedaví, či bude súčasťou aplikácie aj prístup ku knižnici iCloud alebo k jej funkciám. Aktuálne je totiž potrebné si v rámci systému Windows nainštalovať samostatný program pre iTunes a samostatného klienta pre iCloud.

Microsoft nešpecifikoval, kedy budú aplikácie dostupné na stiahnutie.

Windows Obchod dostane čoskoro nové aplikácie známych služieb. Už len zlepšiť ponuku nástrojov produktivity

Zdroj: Ars Technica

Prečítajte si aj:

Fall Creators Update je ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10. Bude dostupná na jeseň

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit