Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nemecký koncern a celosvetový dodávateľ pre priemysel, spoločnosť Würth, dnes otvára na Slovensku novú pobočku v Prievidzi.

„Región považujeme za atraktívny pre ďalší rozvoj. Dôvodom našej expanzie je aj výstavba nového závodu jedného z našich zákazníkov,“ podotýka Martina Gaislová, konateľka Würth Slovensko. Koncern Würth je celosvetovou jednotkou v predaji montážneho  a upevňovacieho materiálu. Na Slovensku má okrem Bratislavy už sedem pobočiek. Spoločnosť zamestnáva na Slovensku 154 zamestnancov a za vlaňajšok zvýšila svoje tržby na 14,9 milióna eur.

„Kritériom  výberu a otvorenia novej pobočky je pre nás vždy určenie správnej lokality, kde je silné zákaznícke zázemie, pričom pobočku sa snažíme situovať v priemyselných zónach jednotlivých miest,“ konštatuje Martina Gaislová. Po Bratislave, Nitre, Žiline, Prešove, Košiciach a Poprade tak voľba padla na Prievidzu. „Význam pobočiek je pre nás veľký, pretože jednak podporujú značku a jednak umožňujú našim veľkým zákazníkom nakúpiť za rovnakých podmienok. Würth je dodávateľom pre strojársky, drevársky, nábytkársky, stavebný aj kovospracujúci priemysel a svoje produkty dnes ponúka nielen prostredníctvom kamenných predajní, ale aj cez e-shopy či obchodných zástupcov.

„V sortimentovej skladbe je na každej z pobočiek v priemere 2 200 rôznych artiklov, čo je z kompletného sortimentu, ktorý obsahuje 100 000 produktov malé percento, ale napriek tomu sú k okamžitému odberu všetky základné produkty,“ hovorí Gaislová. Štandardom pre Slovensko sú priestory o veľkosti 200-250 m2. „Pohodlné parkovanie pre zákazníka je nutnosťou a príjemný a odborný personál je samozrejmosťou. Odlišnosť od konkurencie musí byť viditeľná hneď pri vstupe,“ dodáva.

S otvorením novej pobočky bude súvisieť aj rast pracovných miest. Ako podotkla konateľka Martina Gaislová, Würth Slovensko plánuje v expanzii ďalej pokračovať. Tento rok by na Slovensku mala pribudnúť ešte jedna pobočka, pričom do konca roka sa v nových priestoroch centrály v Bratislave dočká rozšírenia aj bratislavská pobočka.

Značky: