Windows je stále najlepšia voľba na hranie hier, po zohľadnení počítačových operačných systémov.

Inak tomu nebolo aj v minulosti a toto prvenstvo na platforme PC si Windows 10 stále držia. To je aj jedným z dôvodov, prečo sa jeho výrobca rozhodol inovovať Xbox Game Bar. Už v minulosti sme priniesli správu o tom, že sa rozšíri o sledovanie zdrojov. To je už teraz možné vyskúšať a pribudli aj nejaké funkcie navyše, ako ich nájdete na stránke venovanej novinkám pre Xbox hranie.

Hlavným vylepšením je sledovanie zdrojov. Získate prehľad o tom, či niektorá aplikácia nemá nadmernú spotrebu RAM alebo CPU. Príkladom môže byť internetový prehliadač, ktorý ste nezatvorili a neuvoľnil svoju pamäť v čase, keď ho nepoužívate. Podstatnou zmenou je, aby ste nemuseli z hry odchádzať cez Alt + Tab alebo priamo z Xbox Game Bar (Win + G) ste mohli ukončiť náročné procesy s negatívnym dopadom na vašu hru.

Plávajúce widgety sú oblasť s potenciálom rozširovania. Uvidíme, aká bude ich budúcnosť a ako rýchlo sa rozšíria. Aktuálne sa kladie dôraz na prepojenie chatov a herných služieb a prispôsobiteľnosť widgetov po stránke veľkosti, pozície a toho, čo na nich uvidíte. Využiť môžete napríklad widget pre Spotify.

Tiež si ľahšie overíte, či je váš počítač pripravený na DirectX 12 Ultimate. Sám Microsoft ho označuje ako zlatý štandard pre budúce hry.

Ďalšou záležitosťou, avšak len pre herné stroje ASUS, je aktualizácia softvéru Armoury Crate. Teraz budete mať možnosť využiť funkciu HyperFan a jej režimy priamo z herného panela Windows.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Rozbaľujeme konzolu Xbox Series X: Pozrite si obsah balenia

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.