Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Xbox uviedol nový televízny spot vydaný pri príležitosti blížiaceho sa vydania hry Forza Motorsport 6. Spot s názvom Odkaz je oslavou žánru pretekárskych hier mapujúc 40 rokov pokroku v technológiách a dizajne, ktoré posúvajú herné médium v jeho rozvoji vpred.

 

Spot naberá rýchlosť v pixelových svetoch hier Gran Trak 10 (Atari, 1974), Pole Position (Bandai Namco, 1982), RC Pro Am (Rare, 1987), Chase HQ (Taito, 1988), a Ridge Racer (Bandai Namco, 1993) predtým, než vtrhne do fotorealistického sveta hry Forza Motorsport 6.

„Videohry sa od svojho počiatku vždy snažili o navodenie pocitu z jazdy na autách snov,” povedal Mike Nichols, vice prezident pre marketing Xbox a marketing štúdií. „To bol odjakživa aj cieľ Forza Motorsport, a počas desiateho výročia série je k nemu bližšie než kedykoľvek predtým.”

V spote žiari Ford GT pre modelový rok 2017, úplne nové ultra výkonné superauto, ktoré sa objaví exkluzívne v hre Forza Motorsport 6.

Aby ste umiestnili fotorealistické auto do sveta pixelov, musel Xbox nasnímať prototyp v hodnote niekoľkých miliónov dolárov zavesený na hydraulickej platforme. Snímacie body boli rozmiestnené v miestnosti tak, aby zábery skutočného auta perfektne zapadli do simulovaného prostredia hier z predchádzajúcich generácií. Spot ukončujú aktuálne zábery z Xbox One verzie s modelom Ford GT, aký sa objaví v hre Forza Motorsport 6.

Reklamný spot vznikol v kreatívnej agentúre twofifteenmccann pod réžiou Michela Spiccia. Skladba, ktorá zaznie v spote, je Danger! High Voltage od kapely Electric Six z Detroitu, štát Michigan.

Televízny spot vo svojej plnej dĺžke 90 sekúnd bol odvysielaný v televízii na celom svete počas víkendovej Veľkej ceny Formuly 1 v Taliansku.

Hra Forza Motorsport 6 vybavená 460 Forzavista vozidlami, 26 svetoznámymi lokalitami a úplne novým režimom kariéry ponúkajúc viac ako 70 hodín bude dostupná od 18. septembra. Medzitým vyskúšajte hrateľnú ukážku hry Forza Motorsport 6 dostupnú pre Xbox One. A ako bonus, každému, kto si zahrá hrateľnú ukážku, bude do garáže hry Forza 6 doručené auto Ford GT zdarma.

Značky: