Niektoré si zahráme v HDR a niektoré dokonca aj pri 120fps.

Jason Ronald, riaditeľ Programového manažmentu pre Xbox Series X, uverejnil blogový príspevok o Xboxe novej generácie a jeho spätnej kompatibilite so staršími Xbox hrami. Od prvého dňa bude séria X kompatibilná s hrami všetkých štyroch generácií konzol Xbox.

Xbox series X

Zdroj: GSMArena

Viac ako 100 000 hodín bolo vyhradených na testovanie starých hier na sérii X, z čoho vyplynulo, že od začiatku bude možné hrať nespočetné množstvo herných titulov. Predpokladá sa, že v čase uvedenia (pred koncom roka 2020) bude táto testovacia hodnota dvojnásobná. 

Séria Xbox X bude najlepšou konzolou na hranie starých hier, pretože hry sa natívne spúšťajú na hardvéri série X. To znamená, že môžete očakávať rýchlejšie načítanie a v niektorých prípadoch aj vyššie fps. 

Ronald vysvetľuje, že spolupráca so skupinou Xbox Advanced Technology Group umožňuje spôsob, ako automaticky pridať do hier podporu HDR. Robí sa to bez vplyvu na výkon hry a dá sa použiť na hry, ktorá sa objavili už na pôvodnom Xboxe.

Tím tiež naďalej počúva spätnú väzbu od komunity k ďalším herným titulom, ktoré by sa mohli pridať do programu kompatibility. Vzkriesenie titulov z histórie často predstavuje zložitú kombináciu technických a licenčných výziev, ale tím je odhodlaný urobiť všetko, čo je v jeho silách.

PlayStation 4 a Xbox One pôjdu o rok do dôchodku. Ponúkajú však bohatú knižnicu hier a rozumnú cenu, takže stoja za zváženie aj dnes

PlayStation 4 a Xbox One pôjdu čoskoro do dôchodku. Ponúkajú však bohatú knižnicu hier a rozumnú cenu, takže stoja za zváženie aj dnes, Zdroj: Sony a Microsoft

Boli vynájdené nové techniky výroby hier nielen pri vyšších rozlíšeniach, ale aj pri vyšších snímkových rýchlostiach. Nie všetky tituly dostanú túto schopnosť, no niektoré budú schopné aspoň zdvojnásobiť svoje hodnoty z 30 alebo 60 fps až na 120 fps.

Séria Xbox X bola prvýkrát ohlásená už v decembri minulého roka, pričom jej príchod na trh sa očakáva niekedy koncom roka 2020.

Zdroj: news.xbox

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 a Xbox Series X: Toto sú oficiálne technické špecifikácie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.