Som žena, ktorá sa rada hýbe, rada jazdí na skútri, rada šoféruje, rada počúva audioknihy a veľmi nerada si páruje svoj telefón s autami. Pár rokov dozadu som riešila dilemu, ako športovať a popri tom počúvať moje obľúbené audioknihy, ktoré som si v tom čase kupovala na CD-čkach a nahrávala do MP3 prehrávača.

Áno, boli tu slúchadlá, ktoré sa dali pripojiť k MP3 prehrávaču, no vždy mi vadili kábliky, taktiež mi pri športe slúchadla vypadávali z ucha a od tých mušľových ma bolia uši. Okrem toho mám rada prehľad o okolí, takže väčšinou mám slúchadlo iba v jednom uchu, čo je pri veľkých slúchadlách problémové. Toto riešenie nie je ideálne keď počúvate hudbu, no pri audioknihách to až tak nevadí.

Prečo Samsung Level U Pro?

Tieto slúchadlá nám prišli do redakcie na test a v prvom momente vyzerali ako pre mimozemšťana. Skladajú sa z pevnej plastovej konštrukcie v tvare písmena U a zo štupľových slúchadiel, ktoré sú pripojené ku konštrukcii káblikmi. Takto tvarovaná konštrukcia je ideálna na umiestnenie okolo krku a jej zakrivenie kopíruje tvar krčnej chrbtice.

Keďže sa slúchadla pripájajú k telefónu alebo prehrávaču bezdrôtovo, nepotrebujete žiaden iný káblik. Slúchadlá môžete mať v ušiach a je jedno, či ich máte v ušiach obe alebo len jedno, to druhé môže pokojne visieť na plastovej konštrukcii bez toho, aby vám vyťahovalo druhé slúchadlo z ucha. Pokiaľ slúchadla práve nepoužívate, jednoducho ich vyberiete v ucha a ďalej sa nestaráte. Nikam sa vám nestratia ani ich nezapatrošíte, nakoľko zostanú vidieť na konštrukcii. Slúchadla majú v spodnej časti magnet, ktorým ich môžete spojiť, aby vám nelietali okolo krku. Takto spojené potom pôsobia ako extravagantný šperk a veľmi veľa ľudí sa ma zvykne pýtať, čo za zaujímavý náhrdelník to mám na krku 🙂 To že mám slúchadlá stále po ruke, no nemusím ich nutne mať v uchu považujem za ich hlavnú výhodu.

Na krku pripomínajú slúchadlá extravagantný módny doplnok

Samsung Level U Pro a šport

Ako spomínam v úvode článku, od malička veľmi rada športujem. Profesionálne sa venujem volejbalu už od základnej školy, no okrem toho behám, jazdím na kolobežke, korčuliach, bicykli a niekedy aj na koni, v zime lyžujem a cvičím s TRX. A skoro pri každom športe mám slúchadlá Level U na sebe a počúvam audioknihy. Samozrejme nedá sa to vždy, napríklad počas volejbalových tréningov a zápasov mám slúchadlá odložené. Jednak je to tímový šport a musíme medzi sebou so spoluhráčkami komunikovať, no aj podľa pravidiel volejbalu nie sú takéto zariadenia počas zápasov povolené. Mohli by sa pri hre na sieti do nej zamotať a hráčke ublížiť.

Náš volejbalový tím pred začiatkom zápasu. Bez náhrdelníkov, náramkov, dlhých náušníc, prsteňov a aj bezdrôtových slúchadiel 🙂

Avšak pri behaní, jazde na kolobežke, či dokonca aj na koni som svojim slúchadlám verná a mám ich na krku a väčšinou aj jedno slúchadlo v uchu. Je dôležité vnímať aj svoje okolie, aby sa vám nestala nehoda, resp. aby ste nejakú nespôsobili tým, že nebudete počuť, čo sa okolo vás deje.

Samsung Level U sú odolné voči ošpliechaniu vodu ako aj potu, takže nie je problém s nimi športovať aj v daždi. Veľa krát som to skúsila a slúchadlám sa nič nestalo.

Ovládanie a výdrž na batériu

Ovládanie slúchadiel sa nachádza na konštrukcii. V zadnej časti je zapínanie ako aj spustenie bluetooth vyhľadávania. Slúchadla sa párujú veľmi jednoducho k rôznym typom zariadení. Pokiaľ ich pripojíte k telefónu, môžete pomocou nich aj telefonovať, keďže mikrofón sa nachádza na pravej nožičke konštrukcie. Takže slúchadlá môžete využívať aj ako hands-free zariadenie do auta.

Pokiaľ ich máte zložené z uší a zazvoní vám telefón, stačí si iba dať slúchadlo do ucha a hovor sa automaticky spojí. Rovnako platí, že pokiaľ chcete telefonát ukončiť, stačí slúchadlo vybrať z ucha a spojiť ho na krku s magnetom druhého slúchadla a hovor sa automaticky ukončí. Pokiaľ počúvate hudbu alebo hovorené slovo a telefón vám zazvoní, slúchadla automaticky prerušia prehrávanie a zvukovým signálom hlásia zvonenie telefónu. Ani v tomto prípade nie je potrebné vyťahovať telefón, stačí stisnúť tlačidlo prehrávania na pravej nožičke konštrukcie a hovor sa prijme. Rovnako hovor aj ukončíte a systém automaticky spustí prehrávanie hudby tam, kde ju prerušil.

Slúchadlá sú ľahké a bez zbytočných prepojovacích káblov

Na pravej nožičke nájdete aj tlačidlá na pridávanie a znižovanie hlasitosti + a -. Pokiaľ stlačíte tlačidlo + dva krát za sebou, systém vás presmeruje na ďalšiu skladbu v poradí. Rovnako to funguje aj opačným smerom pri stisnutí tlačidla -. Na ľavej nožičke konštrukcie nájdete iba prepínač na zapnutie alebo vypnutie funkcie potlačenia okolitého hluku. Áno, tieto slúchadlá ponúkajú aj túto funkcionalitu a treba povedať, že funguje veľmi dobre. Aj keď mušľové slúchadlá asi nepredbehne.

Slúchadlá majú zabudovanú batériu vo vrchnej časti konštrukcie a nabíjajú sa štandardným microUSB káblom. Výdrž batérie je na 5÷6 hodín prehrávania a na plnú kapacitu sa nabijú zhruba do 1,5 hodiny. Mne slúchadla zvyčajne vydržia na celý deň, keďže ich aktívne nevyužívam počas celého dňa, no na krku mi visia neustále.

 

Slúchadlá Samsung Level U Pro používam naozaj rada. Sú pohodlné na nosenie, v ušiach ma netlačia, dokonca ani vtedy ak mám na hlave lyžiarsku, či motorkársku prilbu, nemusím ich nikam odkladať a následne hľadať a taktiež ich používam ako univerzálne hand-free zariadenie do akéhokoľvek auta sadnem. Lebo ja rada šoférujem a veľmi rada si vyskúšam aj autá, ktoré nám do redakcie na testy prídu. A naozaj nemám rada párovanie telefónu s autami. 🙂

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

Xénia Rybáková

Xénia Rybáková
Zaujíma ma všetko čo je smart, či inteligentné. V domácnosti, na ruke, či v ruke, ale aj nové technológie na kolesách.