Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Xerox a spoločnosť Electronics For Imaging (EFI) oznámili strategické partnerstvo, aby uviedli na trh digitálny tlačový server (DFE) budúcej generácie pre digitálne produkčné stroje Xerox.

Na základe tejto dohody  prevezme EFI vývoj a výrobu printserverov Xerox FreeFlow Print Server (FFPS). Podľa podmienok obchodu bude EFI i naďalej produkovať a podporovať FFPS tak, aby existujúci zákazníci mali zabezpečenú neprerušenú predpredajnú aj popredajnú podporu.

Zákazníci získajú výkonné riešenie s väčšou efektivitou, výkonom a kvalitou, ktorá uspokojí i tie najnáročnejšie požiadavky na tlač,“ uviedol Andrew Copley, prezident Graphic Communications Solutions spoločnosti Xerox. „EFI je jednotkou v odbore, so špičkovými výsledkami v oblasti výkonu, jednoduchej obsluhy a bezproblémovej integrácie s riešeniami nadväzujúcich pracovných postupov.

Technológie spoločnosti Xerox a jedinečné funkcie FFPS integruje spoločnosť EFI v špičkovom produkte Fiery, čo umožní ponúknuť zákazníkom to najlepšie na trhu. Predajné a technické prostriedky spoločnosti EFI v úzkej spolupráci s expertmi a obchodnými konzultantmi Xeroxu, prinesú zákazníkom najlepšie riešenie vo svojej triede.

Tento ďalší krok v našej strategickej aliancii umožní zákazníkom poskytnúť najvýkonnejší digitálny tlačový server v odbore, s jedinečným výkonom, funkcionalitou a správou farieb,“ konštatoval Guy Gecht, generálny riaditeľ spoločnosti EFI. „Spôsob, ktorým EFI integruje digitálny tlačový server, software riadiaci pracovný postup a správu informačných systémov, umožní plne využívať možnosti digitálnej tlače a zvýši úroveň automatizácie a produktivity, ktoré sú kľúčové pre tlačiarenske spoločnosti.“

Xerox a EFI uzatvorili dlhodobé partnerstvo. V nedávnej dobe obe spoločnosti spolupracovali pri vývoji nového tlačového serveru Xerox IJ Print Server  powered by Fiery pre zariadenie Xerox Trivor 2400 Inkjet Press. DFE spracováva celý rad dátových tokov a zároveň umožňuje komplexnú správu farieb a bezproblémovú integráciu s pracovnými postupmi zákazníkov.

Budúca generácia digitálnych tlačových serverov pochádzajúcich z tohto partnerstva bude integrovaná so softwarom Productivity Suites vyvinutým spoločnosťou EFI, ktorý je jednotkou na trhu. Zahŕňa riadenie informačných systémov ako PACE, PrintSmith Vision, Monarch a Radius ERP. Ďalej sa DFE bude integrovať s riadením pracovných postupov Xerox FreeFlow Core a XMPie a tiež so špičkovými riešeniami prípravy pred tlačou tretích strán, ako je Agfa Apogee, Heidelberg Prinect a Kodak Prinergy. DFE Fiery, ktorý je v odbore jediný certifikovaný DFE pre JDF, bude tiež ponúkať moderné API, ktoré umožňuje zákazníkom jednoducho vyvinúť integráciu pre akékoľvek zákaznícke aplikácie.

Dohoda sa týka len FFPS a nemá vplyv na iné riešenia pracovných postupov spoločnosti Xerox, ktoré nesú jeho značku FreeFlow (FreeFlow Core, FreeFlow VI Suite, FreeFlow Makeready a FreeFlow Digital Publisher). Riešenia pracovných postupov zostanú nezávislými kľúčovými položkami pre stratégiu pracovných postupov zákazníkov Xeroxu.

Táto akvizícia spoločnosti EFI je prospešná pre obe strany. EFI získa významné duševné vlastníctvo a tiež flexibilitu pri tesnej integrácii s vlastnými produktmi Fiery,“ konštatoval Jim Hamilton, riaditeľ skupiny InfoTrends, divízie spoločnosti Keypoint Inteligence. „Pre Xerox znamená tento krok prenesenie vývoja a podpory FFPS na uznávaného lídra trhu. Tento krok posilňuje už tak silný vzťah a otvára nové možnosti pre budúcu ponuku“.

Podmienky transakcie neboli zverejnené.

Značky: