Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aj napriek tomu, že mnoho poskytovateľov tlače „prisahalo“ na atramentové stroje, s poskytovaním týchto služieb nakoniec bojujú – či už kvôli nákladom alebo iným výzvam.

Na veľtrhu Drupa, ktorý sa v Nemecku koná vždy raz za tri roky, sa spoločnosť Xerox rozhodla túto skutočnosť zmeniť.

Xerox narúša tradičné predstavy o atramentovej tlači. Ukazujeme, ako dnes vyzerá profesionálna atramentová tlač a akú prácu dokáže urobiť pre našich zákazníkov v budúcnosti,“ hovorí Robert Stabler, senior viceprezident a generálny riaditeľ, Global Graphic Communications Business Group, Xerox a pokračuje: „Máme dve nové platformy a široké spektrum produktov, ktoré sú navrhnuté presne tak, aby atramentová tlač pre poskytovateľov služieb bola dosiahnuteľnejšia a ekonomicky dostupnejšia.“

Výkonné nové produkčné atramentové stroje

V stánku Xerox budú počas veľtrhu Drupa (31. máj – 10. jún 2016) v nemeckom Düsseldorfe vystavené inkjetové stroje Xerox Brenva HD Production Inkjet Press a Xerox Trivor 2400.  Tieto moderné stroje dávajú tlačiarňam možnosti a príležitosti na to, aby sa dostali na lukratívny trh s „atramentovými technológiami”. Zaujímavosťou je, že podľa správy spoločnosti InfoTrends sa očakáva, že objem globálnej produkčnej farebnej atramentovej tlače bude stúpať, do r. 2019 o 23%.

Produkčný stroj Brenva HD otvára nové možnosti atramentovej tlače pre zákazky typu transakčná tlač, direct marketing a knižná produkcia. Dôvodom je, že spája ekonomiku prevádzky atramentovej technológie s flexibilitou hárkového tlačového stroja. Stroj Trivor 2400 otvára nové možnosti výroby napr. katalógov, časopisov alebo farebných kníh.

Predstavenie nových technológií

Xerox na veľtrhu tiež predstavuje nasledujúce najmodernejšie technológie a riešenia:

  • Xerox High Fusion Ink – nový druh atramentu, ktorý umožňuje potlač bežných natieraných ofsetových médií bez nutnosti predchádzajúcej špeciálnej úpravy povrchu.
  • Piatu stanicu s čírym tonerom u najmodernejšieho produkčného stroja Xerox iGen 5 Press.
  • Xerox Direct to Object Inkjet Printer– priama atramentová potlač 3D objektov, ktoré sú malé ako viečko na fľaši, ale i veľké napr. ako helmy na americký futbal alebo topánky.
  • Riešenie Laser-Diode Coding and Marking Solution, ktoré umožňuje termochromickú cestu, kedy sa vo vysokej rýchlosti tlačí detailný grafický obsah na balenia/obaly/balíčky (packages).

Nové partnerstvo: Xerox a KBA‑Sheetfed Solutions (Koenig & Bauer Group)

Počas veľtrhu Drupa ohlásil Xerox partnerstvo s firmou KBA – Sheetfed Solutions (ktorá je obchodnou jednotkou firmy Koenig&Bauer Group). Cieľom partnerskej spolupráce je vyvinúť inkjetový hárkový  stroj pre formát B1, ktorý bude prvý svojho druhu pre výrobu obalov. Produkčný stroj KBA VariJET 106, ktorý bude fungovať na technológiách Xeroxu, prinesie do digitálnej tlače výhody, ako je možnosť práce s viacerými verziami rovnakého obalu alebo práce s obalmi na mieru. Pre tlačiarne a štúdiá tak prinesie ďalšie rozšírenie ich biznisu. Stroj sa môže veľmi dobre uplatniť napríklad pri produktoch v oblasti kozmetiky, potravinárstva alebo farmácie. Doteraz boli potreby tohto segmentu závislé na tradičnej analógovej ofsetovej tlači.

„Ako líder v oblasti obalovej tlače vidíme to, čo potvrdzujú naši zákazníci – ide presne o produkt, ktorý potrebujú pre obchodné príležitosti, ktoré na trhu už sú,“ hovorí Ralf Sammeck, výkonný riaditeľ KBA-Sheetfed Solutions a pokračuje: „Inkjetová technológia, ktorú Xerox prináša v kombinácii s našou profesionalitou v oblasti obalov, kombinujú odskúšané technológie tak, aby v pravý čas priniesli na trh ten pravý produkt.“ 

Nový stroj KBA VariJET 106 integruje atramentovú technológiu Xerox Impika do platformy KBA Rapida 106. Pre zákazníkov bude dostupný začiatkom roka 2017.

Personalizované katalógy: zjednodušená cesta

Okrem vyššie uvedeného, Xerox na veľtrhu Drupa tiež predstavuje nové „end-to-end“ riešenie workflow pre personalizovanú produkciu katalógov na stroji Trivor 2400. Firma rovnako predstavuje riešenie na báze cloudu alebo ocenené stroje (iGen 5  a Xerox Rialto 900).

Xerox v období veľtrhu Drupa tiež tradične udeľuje svojim partnerom ocenenie „Best of the best“ – pre tie najviac inovatívne a najlepšie aplikácie, spojené s digitálnou a produkčnou tlačou Xerox. V rámci „Premier partners global forum“ v Düsseldorfe, bolo rozdaných 18 ocenení a 12 čestných uznaní najlepším partnerom Xeroxu. Bodovala firma Printagraph z britského Aberdeenu.

V stánku Xeroxu môžu návštevníci veľtrhu Drupa využiť tiež tzv. daily music a “happy hour”.

Značky: