Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Xerox vyvinul päť nových nástrojov určených pre mobilné zariadenia (mobilné telefóny a tablety) a multifunkčné tlačiarne. Tí, ktorí pracujú z domu alebo v teréne, to teraz budú mať o niečo jednoduchšie. Budú môcť využívať svoje mobilné zariadenia rovnako ako kolegovia, ktorí sú v kancelárii. Zo svojho tabletu i mobilného telefónu budú môcť bezpečne posielať dokumenty kolegom, zákazníkom alebo do príslušného cloudu a tlačiť ich na takmer každej tlačiarni, či multifunkčnom zariadení Xerox.

„Pri práci v teréne často narážame na zbytočne zložitý prístup k pracovným procesom. Nedokážeme sa napríklad napojiť na lokálne tlačiarne alebo sa dostať ku cloudovému úložisku,“ hovorí Jim Rise, senior viceprezident skupiny Office and Solutions Business Group, Xerox. „Táto pätica nových, ľahko použiteľných nástrojov pomáha odstrániť prekážky, ktoré v súčasnosti sťažujú prácu z domu alebo v teréne. Zamestnanci, ktorí môžu najnovšie používať tieto moderné nástroje, sa i pri práci mimo kancelárie nemusia obávať komplikácií.“

Medzi 5 nových nástrojov pre mobilné zariadenia patrí:

  • Xerox Mobile Print Cloud v3.0 teraz zahŕňa „@PrintByXerox“, čím umožňuje bezpečnú mobilnú tlač na akejkoľvek multifunkčnej tlačiarni zapojenej do siete Xerox. Pokiaľ musíte napríklad celý deň stráviť v centrále vašej firmy, a nie vo svojej kancelárii v regióne a potrebujete si vytlačiť nejaký dokument, umožní vám táto aplikácia poslať tento dokument e-mailom na vyhradenú adresu (tj. companyname@printbyxerox.com) a danú úlohu bezpečne zadať multifunkčnej tlačiarni, ktorá je najbližšie k vášmu pracovisku. Aplikácia funguje na platforme Extensible Interface Platform.
  • Xerox Mobile Print Solution umožňuje pracovníkom tlačiť z mobilných zariadení na ktorejkoľvek tlačiarni zaradenej v sieti, a to bez ohľadu na značku a výrobcu. Je k dispozícii buď na fyzických pracoviskách alebo v rámci cloudu a môže sa integrovať s technológiou Apple AirPrint.
  • Xerox Wireless Print Solutions Adapter vybavuje staršie typy tlačiarní schopnosťou bezdrôtovej a mobilnej tlače a zaisťuje túto schopnosť aj pre tie multifunkčné tlačiarne, ktoré nemajú zabudované príslušné funkcie. Ide o adaptér vreckových rozmerov, ktorý sa umiestňuje vedľa daného zariadenia a jednoducho sa integruje so systémami Google Cloud Print, Wi-Fi Direct, NFC tap-to-pair a Apple AirPrint.
  • Populárna aplikácia od Xeroxu Mobile Link App teraz podporuje zariadenia so systémami Android a iOS a dodáva im ďalšie cloudové schopnosti. Veľmi jednoducho umožní v rámci firmy zdieľať a distribuovať dokumenty, zjednoduší a zrýchli prácu. Čo si pod tým konkrétne predstaviť? Napríklad pracovník odbytu si môže naskenovať alebo odfotografovať faktúry zo svojho mobilného telefónu a automaticky ich poslať na oddelenie pohľadávok (na tamojšie stránky SharePoint), založiť kópiu na tamojší účet DropBox a odmailovať ju svojmu vedúcemu – a to všetko zároveň.
  • Xerox so svojím novým softvérom PrintSafe Software zaisťuje multifunkčným tlačiarňam bezpečnú autentizáciu. Podľa prieskumu realizovaného spoločnosťou Quocirca pripúšťa 63% opýtaných firiem, že minimálne raz zažili narušenie bezpečnosti údajov v súvislosti s tlačou.1 Softvér PrintSafe spolupracuje s väčšinou štandardných kartových čítačiek. Ide o nenákladné riešenie, ktoré je možné uplatniť na zariadeniach od Xeroxu i od iných firiem. Zaisťuje užívateľský prístup k multifunkčnej tlačiarni a navyše je schopné zaistiť tlač kdekoľvek, kedykoľvek a na ktorejkoľvek multifunkčnej tlačiarni v zákazníckej sieti.

Dostupnosť nových nástrojov

Xerox Mobile Print Cloud v3.0, Xerox Mobile Print Solution a Xerox PrintSafe Software sú teraz k dispozícii kdekoľvek na svete. Aplikácie Xerox Mobile Link App (ktorá sa dá stiahnuť na Google Play a Apple App Store) a Xerox Wireless Print Solutions Adapter (dostupné na buy.xerox.com) sú k dispozícii od 1.11.2015 aj na Slovensku.

Značky: