Xiaomi Mi VR Play sú jednoduché okuliare pre virtuálnu realitu od spoločnosti Xiaomi a prichádzajú s niekoľkými vylepšeniami oproti konkurentom.

Xiaomi VR6_nowat

VR Headset je vyrobený z materiálov Spandex a Lycra, ktoré majú zabezpečiť vyššiu odolnosť pred poškodením a taktiež príjemnejší, mäkší pocit pri dlhšom prezeraní VR obsahu. V prednej časti majú dva otvory, tie môžu byť použité na presné nastavenie polohy smartfónu. Taktiež, ako určité odvetranie, aby sa smartfón neprehrieval. Antireflexné asferické šošovky sú pevne osadené a takáto možnosť nastavenia telefónu umožňuje určitú flexibilitu. Vo vrchnej časti okuliarov sa nachádza prenosové tlačidlo, ktoré umožňuje potvrdenie/akciu bez toho, aby ste z nich museli telefón vyťahovať.

 

Kompatibilné majú byť so všetkými smartfónmi s veľkosťou displeja od 4,7 po 5,7 palca. Telefón je v okuliaroch uchytený pomocou klasického zipsu, nie suchého, ako poznáme z kartónových okuliarov. Rozmery zariadenia sú 201 × 107 × 91 mm s hmotnosťou 208 gramov. K okuliarom bude dostupná aj špeciálna aplikácia, ktorá umožní sledovanie 360° obsahu a hranie hier vo virtuálnej realite. Xiaomi Mi VR Play budú dostupné v rôznych farebných a štýlových prevedeniach.

Xiaomi VR texture_nowat

Cenu a dostupnosť zatiaľ nepoznáme. Avšak, ako sme u Xiaomi zvyknutí, predpokladáme, že cena bude zaujímavá. Značka Xiaomi sa cez rôzne kanály dostáva aj na slovenský trh.

Zdroj: www.phonearena.com

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE