Prvú zmienku o ich výške sme spoznali iba pred niekoľkými dňami.

Hoci na dostupnosť modelov série Xiaomi 12 pre globálny trh čakáme od decembra minulého roka, ich príchod do Európy je údajne naplánovaný až na koniec tohto mesiaca. Je však potrebné podotknúť, že na oznámenie dátumu oficiálnej dostupnosti si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Aktuálne portál GSMArena zverejnil ceny dvoch spomínaných zástupcov série Xiaomi 12. Tieto ceny však už nie sú iba odhadom. Podľa správy by malo ísť o presné ceny, za ktoré sa budú tieto novinky od Xiaomi v Európe predávať. Stále je však potrebné ich brať s rezervou, pretože nie sú oficiálne potvrdené. 

Xiaomi 12 by sa mal v Európe predávať od 899 eur, pričom model 12 Pro bude začínať až na hranici 1 099 eur. V oboch prípadoch ide o základné konfigurácie jednotlivých modelov, čiže ide o základné verzie “s cenou od”. Vyššie pamäťové verzie budú samozrejme o niečo drahšie.

Za pozornosť pritom stojí fakt, ktorý nám odhalí, že Xiaomi 12 v základnej konfigurácii je o 50 eur drahší ako novinka Galaxy S22. To isté platí aj pri porovnaní Xiaomi 12 Pro vs. Galaxy S22+. Aj v tomto prípade je cena pri Xiaomi modeli o 50 eur vyššia.

Nechajme sa prekvapiť, či sa snaha Xiaomi o definitívne zaradenie do high-end kategórie podarí. Vyzerá to tak, že spoločnosť trh s lacnejšími zariadeniami prenecháva značkám Redmi a POCO.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.