Modely vlajkovej série budú predstavené už o niekoľko dní.

Čínsky výrobca údajne už 12. decembra (12.12.) predstaví modelový rad Xiaomi 12. Najnovšie sa na internet dostala fotografia zadnej steny verzie Xiaomi 12 aj s jej popisom. Na základe tejto fotografie získavame oveľa lepší prehľad o dizajne tejto prichádzajúcej vlajkovej lode a aj type fotoaparátov, ktoré bude obsahovať. 

Z obrázka sa taktiež dozvedáme, že zostava fotoaparátov bude obsahovať tri objektívy. Ten najväčší bude súčasťou hlavného fotoaparátu a ďalšie dva objektívy budú vyhradené pre makro a ultraširokouhlý fotoaparát. Hneď vedľa nich sa bude nachádzať blesk a mikrofón.

Získaná fotografia bola použitá na následné vytvorenie renderu, vďaka ktorému si môžeme lepšie predstaviť, ako bude Xiaomi 12 nakoniec vyzerať. Súčasťou nových informácií je aj zistenie, že všetky tri modely série budú na trh uvedené v rovnakom termíne. 

Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že termín predstavenia série Xiaomi 12 sa môže presunúť až na 28. decembra. Stále však ide o neoficiálne informácie.

Pokiaľ sa pozriem na stratégiu uvedenia série Mi 11, tak môžeme zistiť, že štandardný model bol na trh uvedený oveľa skôr ako Mi 11 Pro a Mi 11 Ultra.

Dizajn zostavy fotoaparátov modelu Xiaomi 12 nie je úplnou novinkou. Aj modely Mi 10T a 10T Pro mali fotoaparáty identického dizajnu. Na druhej strane, tento konzervatívny a overený prístup k dizajnu, môže byť pre nové telefóny iba prospešný. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.