Zaujímavý svojim výkonom ale aj fotografickou výbavou a možnosťami pri tvorbe videa.

Významný prvok je 108 Mpx snímač hlavného fotoaparátu. Tým sa otvárajú ďalšie možnosti kreatívnych režimov. Na rozšírené možnosti fotografických režimov sme pri značke Xiaomi zvyknutí, výrobca na nich ešte zapracoval a pripravil niektoré novinky.

Pozrite si:

Fotografovanie

Trojica fotoaparátov poskytne plnú výbavu o to viac, keď môžete napríklad aj nočný režim využiť na všetkých troch objektívoch. Je tu možnosť nakrúcania duálneho videa, teda z prednej aj zadnej kamery zároveň. Stále je tu fotenie panorámy, avšak toto už roky považujeme za bežnú vlastnosť. Viac budú pre vás zaujímavé efekty v skupine Dlhá expozícia.

Túto možnosť nájdete v ponuke fotoaparátu a obsahuje celkovo šesť efektov pracujúci s pomalou uzávierkou fotoaparátu. Vďaka tomu môžete fotiť nočnú oblohu alebo efekt padajúcich hviezd. Najlepšie je na to použiť statív, no dajú sa spraviť aj z ruky. Tieto efekty fungujú s hlavným objektívom.

Špecialitou sú video efekt ako napríklad magické priblíženie a funguje na základe oddelenia portrétu od okolia a následne približovanie a odďaľovanie pozadia. Kto si bude chcieť vyskúšať efekt známy ako mliečna voda, je tu efekt Funkcia zmrazenia. Vyskúšate si v tomto nastavení odfotiť tečúcu reku alebo potok.

xiaomi video mode

Telefón je zaujímavý aj tým, že fotí v predĺženom formáte, no je možné použiť klasický režim 16:9 alebo 4:3. Na fotenie krajiny je tu integrovaná vodováha. Množstvo grafických efektov spravíte priamo v smartfóne bez ďalších úprav. Výrobca takisto pokračuje vo funkcii klonovania na video alebo na fotografii.

Mi 11 podporuje nakrúcanie videa až v 8K rozlíšení, vtedy alebo bez HDR a pri 30 sn./s. Režim 4K podporuje 60 sn./s. a pri 30 sn./s. sa dá použiť aj HDR.

Čítanie

Fotenie a robenie videa je vždy silný argument. Telefón je super rýchly, keďže má Snapdragon 888. Je teda vhodný aj na hranie. To už je popri jeho multimediálnom výkone akási samozrejmosť.

Na mobile ale trávime veľa času čítaním obsahu, nemusia to byť len elektronické knihy. Výrobca na svojom AMOLED displeji prináša režim na čítanie odstránením modrého svetla resp. znížením jeho intenzity. Režim čítania môžete umocniť špeciálnym novinovým efektom. Toto je vhodné na čítanie elektronických kníh.

Dokonca nechýba možnosť určite samostatne jas počas bežného dňa a počas nočného režimu.

xiaomi rezim citania

Batéria

Nabitie na 100 % za menej ako hodinu. Toto je jednoducho dôvod, ktorý neprehliadnete a výrobca bude chcieť jednoznačne zaujať aj týmto. A to sa mu rozhodne podarilo. V balení je 55 W nabíjačka, ktorá zvládne nabíjať aj notebooky, ktoré používajú 65 W nabíjačku.

Je tu množstvo prepracovaných režim. Čiže, nie je tu 5000 mAh batéria, ako býva dnes často zvykom, no telefón je ľahší a tenší a je to veľmi dobrý pocit. Máte k nemu super rýchlu nabíjačku, takže o energiu nebudete mať núdzu.

Keď by ste predsa len potrebovali znížiť energetickú náročnosť na minimum, tento telefón má pripravené rôzne schémy šetrenia a parametre nastaví za vás. Stačí si len vybrať, na čom chcete šetriť. Môže to byť zapnutie tmavej témy na AMOLED displeji alebo napríklad použitie 60 Hz frekvencie displeja namiesto 120 Hz atď.

Cena: 769 eur za verziu 8 / 128 GB

Zapožičal: mi-store.sk

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10T Pro: Hi-End smartfón za polovicu bežnej ceny (RECENZIA + VIDEO)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.