Servisnú aktualizáciu získate už dnes.

V našom prípade ide o smartfón Xiaomi 12 Pro, ktorý dostáva aktualizáciu zabezpečenia systému. Ide o vydanie platné pre august 2023 označené ako 14.0.16.0.TLBEUXM. Je to ďalšia záplata po doterajšej júnovej a výrobca si tým zároveň plní sľub, ktorý dal svojim zákazníkom v podobe dlhšieho servisu.

Táto značka smartfónov sa takisto zaraďuje medzi modely, ktoré poskytnú podporu na niekoľko rokov, či už v rámci bezpečnostných aktualizácií od Googlu alebo podpory prechodu na novšiu verziu systému. Štandardne sa hovorí o dvoch verziách, no sú na trhu modely, ktorým výrobca sľúbil až päťročnú podporu. Ako vidno, vydávanie opráv nie je realizované na mesačnej báze, podobne ako to má napríklad Samsung. Xiaomi sa však snaží naplniť svoje záväzky voči komunite a prináša viac menej pravidelné opravy podľa svojho intervalu (zväčša od 2 mesiacov a viac).

Tento konkrétny model s novou záplatou je obsahuje miernu úpravu v rozhrania, kde sa zisťuje aktuálna verzia. Okrem možnosti skontrolovať aktualizácie pribudlo aj tlačidlo Xiaomi Community (vedie len na internetovú stránku výrobcu). Jej veľkosť je do 400 MB a proces zaberie približne 5 minút aj s reštartovaním smartfónu. Okrem toho výrobca neustále poskytuje servis v rámci svojich predinštalovaných aplikácií a funkcií v systéme, ako napríklad aplikáciu na zálohovanie a obnovenie.

Okrem už tradičných optimalizácií a prípadných opráv chýb, výrobca mierne upravil aj prostredie tejto aplikácie. Mali by ste ju mať nainštalovanú. Overenie dostupnosti nových verzií v systémových aplikácií je možné cez menu nastavenia a položkou Aktualizácia systémových apl., ktorá je druhá v poradí v hlavnom systémovom menu.

xiaomi 12 pro aktualizacia nastaveniaZdroj: TOUCHIT

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.