Naznačuje to zverejnená fotografia Leica telefónu.

Aj keď existencia modelu 12 Ultra bola počas roka viackrát vyvrátená, nové správy nás uisťujú v tom, že tohto telefónu sa skutočne dočkáme. Naznačuje to aj portál GSMArena, ktorý zdieľal “tematickú” fotografiu, ktorá má vzbudiť dojem, že Xiaomi 12 Ultra príde aj s ikonickým logom spoločnosti Leica.

Fotografiu pôvodne zverejnil spoľahlivý leaker Digital Chat Station, ktorý svojím príspevkom na sociálnej sieti Weibo naznačuje prítomnosť loga Leica aj pri modeli Xiaomi 12 Ultra. Zaujímavým je predovšetkým fakt, že logo Leica sa doteraz neobjavilo na žiadnom inom telefóne, okrem telefónu spoločnosti Leica – Leitz Phone 1.

Leica Leitz 1Zdroj: Engadget
Leaker DigitalChatStation zverejnil v súvislosti s modelom Xiaomi 12 Ultra fotografiu telefónu Leica Leitz 1

Zdroj pôvodnej správy ku svojej fotografii doplnil, že Xiaomi 12 Ultra bude mať zadnú stenu potiahnutú čiernou kožou s textúrou, alebo bielou keramikou. Nedávna správy takisto prezradili, že Xiaomi 12 Ultra by mal mať identický hardvér fotoaparátov ako jeho predchodca. 

Nemal by však chýbať fotoaparát so 120× priblížením, ohnisková vzdialenosť 12-120 mm a svetelnosť objektívov v rozmedzí f/1.95-4.1. Hlavný fotoaparát by mal mať rozlíšenie 50 Mpx – 24 mm, fotoaparát s periskopom 48 Mpx – 120 mm a ultraširokouhlý fotoaparát 48 Mpx – 12 mm.

Koncom mája sa objavili správy, že už v júli by sme mali spoznať prvý smartfón, ktorý vzíde zo spolupráce spoločností Xiaomi a Leica. Nechajme sa teda prekvapiť, či to bude nakoniec model Xiaomi 12 Ultra alebo 12S, ktorý sa v tejto súvislosti spomínal.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.