Novinka má byť prvou ukážkou technologickej vyspelosti spoločností Xiaomi a Leica.

O tomto pripravovanom vlajkovom telefóne sa neustále dozvedáme nové informácie. Ide o prvý Xiaomi telefón, ktorého fotoaparáty by mali byť vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Leica. Je preto veľmi logické, že od tejto krátkej spolupráce sa veľa očakáva, hoci model Xiaomi 12 Ultra je tu čo nevidieť.

Teraz sa však ešte pre júlovým uvedením na trh dozvedáme všetky dôležité technické parametre. Pripomíname, že Xiaomi a Leica mali na vyladenie kvality fotoaparátov mali iba niekoľko mesiacov.

Hoci sa na prvý pohľad zdá, že hardvér fotoaparátov bude vo veľkej miere totožný s modelom Mi 11 Ultra, nakoniec to tak byť ani nemusí a to aj napriek tomu, že hlavný fotoaparát bude mať rovnaké 50 Mpx rozlíšenie. Rozlíšenie bude síce zachované, ale môže byť použitý celkom nový senzor a OIS.

Render Xiaomi 12 UltraZdroj: Zoutonus
Render Xiaomi 12 Ultra

Ďalším v poradí má byť 48 Mpx teleobjektív s 5× priblížením, ktorý doplní aj 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát.  Tieto parametre sú síce známe už nejaký čas, avšak teraz boli potvrdené ďalším zdrojom, ktorý pridáva informáciu aj o 3D ToF senzore. Okrem neho sa v telefónu bude nachádzať aj rovnaký 20 Mpx selfie fotoaparát, ktorý bol použitý aj v prípade modelu Mi 11 Ultra.

Očakávame, že displej bude oproti predchodcovi o niečo menší. Údajne pôjde o rovnaký panel, ktorý sme mali možnosť vidieť už pri modeli Xiaomi 12 Pro. Malo by tak ísť o 6,7-palcový QHD+ LTPO Amoled panel s rozlíšením 1440 × 3200 pixelov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

V čase uvedenia sa rovnako očakáva aj zmena pri čipovej sade. Zdroj informuje, že tohtoročný model Ultra bude vybavený čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1, ktorá bude spolupracovať s 8/12 GB LPDDR5 pamäte RAM a 256/512 GB UFS 3.1 úložiskom. Po softvérovej stránke sa očakáva nadstavba MIUI 13, ktorá je založená na Androide 12.

Xiaomi 12 UltraZdroj: Zoutonus
Render Xiaomi 12 Ultra

Pri pohľade na batériu a možnosti jej nabíjania sa však zdá, že tohtoročný model Ultra nebude až tak dokonalou ukážkou technologických možností spoločnosti Xiaomi. Aj keď v prípade batérie sa môžeme tešiť na jej veľmi dobrú kapacitu (4800 mAh), tak v prípade nabíjania by Xiaomi vedelo dodať aj vyššiu rýchlosť nabíjania, ako údajných 67 W.

Aj napriek novým informáciám sme sa stále nedozvedeli, či súčasťou Xiaomi 12 Ultra bude sekundárny displej, ktorý sme videli už pri Mi 11 Ultra. Vieme však, že jedna z verzií pripravovanej novinky by mala byť vybavená koženou zadnou stenou, na ktorej sa bude veľmi pekne vynímať červené logo Leica

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.