Nové špekulácie potvrdzujú už známe informácie.

Smartfóny radu Xiaomi 13 sú v globálnej verzii od dnešného dňa oficiálne v predaji na slovenskom trhu. K trojici telefónov Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Lite sa v blízkej budúcnosti pridá aj najlepšie vybavený model Xiaomi 13 Ultra. O jeho existencii sa špekuluje už niekoľko mesiacov, pričom internetom nedávno kolovala fotografia (údajne) tohto pripravovaného smartfónu.

Najnovšie špekulácie potvrdzujú to, o čom sa píše už niekoľko týždňov – Xiaomi 13 Ultra príde na trh v máji (zdroj: SnoopyTech) a bude dostupná aj v globálnej verzii (zdroj: Ice universe). Faktom je, že globálnu dostupnosť pripravovanej Ultry oficiálne potvrdil aj riaditeľ Xiaomi, Lei Jun, a to ešte minulý rok:

Aká bude výbava modelu Ultra?

Čo prinesie Xiaomi 13 Ultra, ostáva však záhadou. Technické špecifikácie telefónu by mali byť do veľkej miery totožné s modelom 13 Pro – spomína sa procesor Snapdragon 8 Gen 2 a E6 AMOLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a uhlopriečkou až 6,9 palca. Samozrejmosťou by mal byť 50 Mpx hlavný fotoaparát s 1-palcovým senzorom.

Model Ultra by mal v porovnaní so Xiaomi 13 Pro priniesť aj periskopický teleobjektív a zdokonalenú funkciu optického zoomu, ako aj variabilnú clonu na niektorom z fotoaparátov. S variabilnou clonou naposledy prišiel smartfón Huawei Mate 50 Pro.

A hoci je prakticky isté, že bude Xiaomi 13 Ultra dostupný aj v globálnej verzii, na dostupnosť pre jednotlivé trhy si musíme ešte počkať. Nie je totiž isté, či sa Ultra dostane do všetkých európskych krajín (a napríklad aj na Slovensko), ako je tomu v prípade ostatných smartfónov radu Xiaomi 13.

Xiaomi 13 UltraZdroj: Yuligtang / Weibo
Xiaomi 13 Ultra

Zdroj: SnoopyTech, Ice universe, Lei Jun

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit