Vývoj globálnej ROM pre tento telefón je pozastavený.

Xiaomi koncom októbra predstavilo sériu Xiaomi 14, ktorá ako prvá do svojej výbavy dostala vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3. Okrem toho ide o prvé telefóny, ktoré majú nainštalovaný nový systém spoločnosti Xiaomi s názvom HyperOS. Nie je však žiadnym prekvapením, že Xiaomi 14 a 14 Pro boli najskôr uvedené na čínsky trh, a neskôr sa očakávalo aj ich globálne uvedenie. Je pritom možné, že modelu Xiaomi 14 Pro sa toto globálne uvedenie nebude týkať.

Údaje zo serverov spoločnosti Xiaomi totiž potvrdili, že vývoj globálnej ROM HyperOS sa zastavil, čo znamená, že Xiaomi model Xiaomi 14 Pro neuvedie na globálny trh a zostane exkluzívne dostupný pre Čínu. Globálny test HyperOS pre Xiaomi 14 Pro sa nevykonal už takmer 2 mesiace, pričom test globálnej verzie HyperOS pre Xiaomi 14 prebieha neustále.

Xiaomi 14 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi 14 Pro

Súbežne s touto informáciou sa objavila aj správa, ktorá dáva nádej na globálne uvedenie ešte zaujímavejšieho modelu série Xiaomi 14. Keďže je už dlhšie známe, že Xiaomi pripravuje verziu s označením Xiaomi 14 Ultra, tak je možné, že práve tento model by mohol na globálnom trhu nahradiť spomínaný Xiaomi 14 Pro.

Rozhodnutie spoločnosti uviesť na globálny trh aj model Xiaomi 14 Ultra určite poteší veľa fanúšikov značky. Možno ide o stratégiu Xiaomi prinútiť čo najviac globálnych používateľov, aby si kúpili drahší model ako Xiaomi 14 Pro, čím Xiaomi získa ešte väčšie zisky z predaja. Táto stratégia však môže dopadnúť aj celkom inak, pokiaľ by bol cenový rozdiel medzi základným Xiaomi 14 a TOP modelom Xiaomi 14 Ultra príliš vysoký, tak je veľká pravdepodobnosť, že ľudia si skôr kúpia lacnejší model.

Pripomíname, že Xiaomi 14 Ultra bude predstavený až v apríli 2024, čiže je vysoko pravdepodobné, že Xiaomi svoje plány ešte prehodnotí. 

Zdroj: Xiaomiui

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.