Najnovšie úniky poukazujú na prémiovú fotografickú výbavu modelu Xiaomi 14 Ultra.

Modelový rad Xiaomi 14 sa postupne pripravuje na globálne predstavenie, ktoré by malo prebehnúť už začiatkom budúceho roka. V prvej vlne smartfónov by sa mal objaviť základný a Pro model, no špekuluje sa už aj o verzii s prívlastkom Ultra. Tento telefón bude najlepšie vybaveným modelom od Xiaomi pre rok 2024 a ponúkne len to najlepšie, k čomu bude mať spoločnosť prístup.

Ako to už býva zvykom, model s prívlastkom Ultra zvyčajne Xiaomi pripraví na obsadenie popredných priečok v rebríčkoch fotomobilov. Inak to nemá byť ani v prípade Xiaomi 14 Ultra, ktorý podľa posledného úniku získa prémiovú fotografickú výbavu.

Xiaomi 14 Ultra ponúkne 4 snímače fotoaparátu

Známy leaker s prezývkou Digital Chat Station sa dlhodobo venuje téme Xiaomi a smartfónov tejto spoločnosti. Pozornosť si však získal jeden z jeho posledných príspevkov, ktorý poukazuje na model s prémiovou fotografickou výbavou. Viacerí pritom veria tomu, že ide práve o model Xiaomi 14 Ultra, teda prémiový fotomobil z dielne Xiaomi.

Xiaomi 14 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi 14 Pro

Pripravovaný telefón má pritom získať štyri 50-megapixelové snímače fotoaparátu. Primárny snímač ponúkne variabilnú clonu v rozsahu od f/1,6 do f/4,0, čo je veľkým vylepšením v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami telefónov. Leaker v ďalšom príspevku taktiež informuje, že natívne ohniskové vzdialenosti fotoaparátu budú 0,5x, 1x, 3,2x a 5x.

Predstavenie už v apríli

Podľa posledných únikov sa predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra plánuje na mesiac apríl. Vo výbave má okrem prémiového fotoaparátu telefón ponúknuť aj čipset Snapdragon 8 Gen 3 a používatelia sa môžu tešiť aj na nový operačný systém HyperOS. Bližšie informácie o telefóne zatiaľ nie sú známe.

Xiaomi taktiež zatiaľ neinformovalo o tom, či bude nový telefón s prívlastkom Ultra dostupný aj na globálnom trhu. Zo skúsenosti z minulých generácií telefónov však môžeme povedať, že do Európy zvyčajne prichádza každá druhá generácia telefónov s prívlastkom Ultra. Nakoľko teda Xiaomi 13 Ultra bol globálnym modelom, je pravdepodobné, že Xiaomi 14 Ultra bude opäť určený len pre Čínu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.