Model Xiaomi 14T bude tohtoročným zabijakom vlajkových lodí predstaveným v druhej polovici roka.

Modelový rad Xiaomi 14 je predstavený a aktuálne je hitom predaja medzi fanúšikmi kvalitných fotomobilov. Len pár týždňov po ich globálnom predstavení v španielskej Barcelone sa však už rozpráva o doplnku do tejto série. Ide o modely z radu Xiaomi 14T, ktoré budú centrom pozornosti fanúšikov v druhej polovici tohto roka.

Modelový rad Xiaomi 14T sa v úniku ukázal prvý raz pred niekoľkými týždňami, keď sme poukázali na prvé špecifikácie Pro modelu. Teraz sa však dozvedáme prvé informácie aj o základnom smartfóne série, ktorý bude pravdepodobne predajným hitom vo svojej kategórii. Bude nadväzovať na populárny Xiaomi 13T a poraziť ho v počte predajov bude skutočne ťažké.

Xiaomi 14T prvý raz zachytený v kódoch

Model Xiaomi 14T sa v prvých únikoch objavuje vďaka kódu systému Xiaomi HyperOS. V tomto kóde sa telefón objavil pod označením 2406APNFAG, pričom posledné písmenko G odkazuje na globálnu verziu telefónu. Predstavenie tohto telefónu by malo prebehnúť už v septembri, prípadne začiatkom októbra, ak bude Xiaomi pokračovať v trende skorého predstavovania svojich telefónov. Modelový rad Xiaomi 13T bol na trh uvedený už v septembri 2023.

Xiaomi 14T v kóde HyperOSZdroj: androidheadlines.com
Xiaomi 14T v kóde HyperOS

Podľa posledného úniku by model Xiaomi 14T mal vsadiť na rovnaký čipset ako jeho predchodca. Konkrétne sa rozprávame o čipsete MediaTek Dimensity 8200 Ultra, ktorý sa vyznačuje vysokým výkonom, ktorý však nesprevádza nadmerné prehrievanie. Naopak, Pro verzia smartfónu by mala vsadiť na novší čipset. Nie je však známe, prečo by Xiaomi malo v prípade základného modelu vsadiť na rovnaký čipset ako minuloročná verzia.

Aktuálne máme informácie aj o tom, či bude Xiaomi ďalej spolupracovať so spoločnosťou Leica aj v lacnejšej sérii prémiových smartfónov. Aj modelový rad Xiaomi 14T vsadí na optiku od Leicy, čím si zaistí miesto medzi lepšími fotomobilmi. Ako sme už vyššie uviedli, predstavenie prebehne pravdepodobne v septembri a my už teraz vieme, že sa máme na čo tešiť.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.