Úniky o smartfóne Xiaomi 15 Ultra sa už začínajú objavovať na internete.

Xiaomi sa už postupne pripravuje na predstavenie novej generácie vlajkových lodí s označením Xiaomi 15. Tieto modely by sa mali ukázať už čoskoro, pričom čínske predstavenie smartfónov je naplánované pravdepodobne na október. V rámci októbrového predstavenia sa však ukážu len dva modely, ktorými bude Xiaomi 15 a jeho Pro verzia. V sérii sa však objaví neskôr aj tretí model. Ten bude predstavený pravdepodobne až začiatkom budúceho roka.

Týmto modelom bude prémiový Xiaomi 15 Ultra. Verzia Ultra má byť jedným z najlepších telefónov zameraných na fotoaparát, pričom prémiová bude aj konštrukcia telefónu. Vyplýva to z najnovších únikov, ktoré na sociálnej sieti Weibo zverejnil leaker známy pod prezývkou Digital Chat Station.

Xiaomi 15 Ultra s tromi rôznymi prevedeniami dizajnu

Spoločnosť Xiaomi si na dizajne potrpí. Dokazujú to aj úniky odkazujúce na dizajn modelového radu Redmi Note 14, ktorý bude opäť o niečo iný v porovnaní so súčasnou generáciou. V prípade modelu Xiaomi 15 Ultra však má čínsky gigant vsadiť na až tri rôzne materiály, ktoré by tvorili zadnú stranu smartfónu. Jedným z nich bude eko koža, ktorú poznáme aj z iných zariadení ako je napríklad Xiaomi 13T Pro. Zároveň však vsadí na sklolaminát a model Xiaomi 15 Ultra by mohol byť dostupný aj s keramickou zadnou stranou.

Xiaomi 14 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14 Ultra

Srdcom smartfónu by mal byť zatiaľ nepredstavený čipset Snapdragon 8 Gen 4, ktorý bude poháňať celú sériu Xiaomi 15. Práve októbrové predstavenie tohto čipsetu by malo byť dôvodom, prečo v Číne budú modely tejto série predstavené už takto skoro. Zároveň však skoršie úniky poukazovali aj na displej telefónu, ktorý by mal mať 2K rozlíšenie a chýbať by mu nemalo ani mierne zakrivenie po všetkých štyroch stranách. Takéto zakrivenie pritom ponúka aj aktuálny model Xiaomi 14 Ultra.

Xiaomi 15 Ultra pritom bude bezpochyby orientovaný na fanúšikov mobilnej fotografie, čomu bude svedkom aj prémiová fotografická výbava. Predstavenie tohto telefónu ale prebehne najskôr vo februári 2025 podobne, ako to bolo v prípade tohtoročného modelu.

Zdroj: gizmochina.com, Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.