Budúci rok by sme mali spoznať model Xiaomi 15 Ultra o niečo skôr.

Globálne predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra, ktoré prebehlo vo februári tohto roka, bolo takmer celosvetovou premiérou. V Číne sa totiž predstavil len pár dní predtým, než sa koncom februára odprezentoval v španielskej Barcelone v rámci konferencie MWC. Verzia Ultra teda nebola prezentovaná po boku čínskych modelov zo série Xiaomi 14, rozdiel medzi nimi bol až niekoľko mesiacov.

V prípade série Xiaomi 15 by sme sa ale modelu Ultra mali dočkať o niečo skôr. Xiaomi 15 Ultra by totiž mal byť predstavený v skoršom termíne, na čo upozorňuje aj známy leaker Yogesh Brar. Skoršie predstavenie však bude určené len pre Čínu, no unikajú informácie aj o globálnom predstavení. To by malo opäť prebehnúť počas konferencie MWC v Barcelone.

Xiaomi 15 Ultra príde o niečo skôr

Modely Xiaomi 15 a jeho Pro verzia by mali prísť na čínsky trh už v októbri. Októbrové predstavenie pritom bude nasledovať predstavenie čipsetu Snapdragon 8 Gen 4, pričom novinky od Xiaomi budú prvými modelmi, ktoré ho vo výbave ponúknu. Xiaomi zároveň vo výbave vlajkových lodí ponúkne aj prémiovú fotografickú výbavu s Leica optikou, rýchle nabíjanie a nové technológie. Základný model by sa mal na prelome februára a marca ukázať aj na globálnom trhu, Pro verzia pravdepodobne nie.

Tak ako aj v prípade série Xiaomi 14, séria Xiaomi 15 príde na globálny trh so základným modelom a verziou Ultra. Xiaomi 15 Ultra by sa na globálnom trhu mal taktiež odprezentovať na prelome februára a marca 2025, avšak jeho výbavu aj dizajn budeme v tom čase už dobre poznať. Dôvodom bude predstavenie modelu v januári, kedy by ho Xiaomi pre Čínu odprezentovalo tesne pred oslavami lunárneho Nového roka. V roku 2025 je lunárny Nový rok naplánovaný na 29. január, teda Xiaomi 15 Ultra by bol odprezentovaný ešte pred týmto dátumom.

Konkurovať by tak mohol sérii Samsung Galaxy S25. Tá by mala byť odprezentovaná taktiež v januári, prípadne začiatkom februára. Je však možné, že si tieto dve série budú konkurovať minimálne na čínskom trhu.

Zdroj: notebookcheck.net, X (@heyitsyogesh)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.