Základný Xiaomi 15 vsadí na Snapdragon 8 Gen 4, menší displej aj prémiový fotoaparát.

Pomaly sme sa presunuli do druhej polovice roka 2024 a blížime sa k predstaveniu viacerých zaujímavých smartfónov. Leto využijú niektorí výrobcovia k odprezentovaniu nových technológií, pričom už sa nevieme dočkať skladateľných modelov od Samsungu či augustových modelov zo série Pixel 9. September zasa využije spoločnosť Apple na prezentáciu nových iPhonov 16, no viacerí výrobcovia už pripravujú aj novú generáciu vlajkových lodí pre rok 2025.

Jedným z týchto výrobcov je aj čínske Xiaomi. Séria smartfónov s označením Xiaomi 15 sa stala predmetom viacerých únikov. Najnovšie tak na základný model tohto radu odkazuje známy leaker s prezývkou Digital Chat Station. Ten poukazuje najmä na jeho čipset, displej či fotoaparát, ktorému zrejme bude chýbať variabilná uzávierka.

Xiaomi 15 s AI funkciami

Základom modelu Xiaomi 15 bude čipset Snapdragon 8 Gen 4. Túto informáciu však už netreba nikomu predstavovať, pretože Xiaomi bude prvým výrobcom, ktorý predstaví telefóny s týmto čipsetom. Leaker pritom spája tento čipset s umelou inteligenciou, ktorá by mala byť prítomná aj v týchto smartfónoch. Xiaomi by sa malo zaradiť medzi spoločnosti, ktoré s AI pracujú vo väčšej miere, čo na globálnom trhu zatiaľ príliš nepociťujeme.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Displej telefónu má byť 1,5K panel. Opäť pôjde o kompaktný smartfón a leaker nám to len potvrdzuje. Pod displejom by sa mala nachádzať čítačka odtlačkov prstov, ktorá bude zrejme ultrasonická. Xiaomi vsadí na najnovšie technológie, ktoré budú dostupné aj v prípade základného modelu série vlajkových lodí.

Ako je však už zvykom, vlajkové lode od Xiaomi sa snažia presadiť aj na poli fotomobilov. Výnimkou nebude ani Xiaomi 15, ktorý vsadí na hlavný 50 Mpx snímač. Variabilnú uzávierku však zatiaľ nečakajte, otázkou zostáva aj to, či bude súčasťou Pro verzie telefónu. Predstavenie modelov zo série Xiaomi 15 prebehne pravdepodobne už v októbri, pričom pôjde o čínske predstavenie. Prezentáciu na globálnom trhu očakávajte až začiatkom budúceho roka.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.