Použitie adaptéru tretej strany už nebude také otravné.

Výrobcovia smartfónov sa dnes predháňajú v tom, kto príde na trh s rýchlejším nabíjaním. 65 W nabíjanie je v prípade čínskych výrobcov štandardom a pokiaľ nemá nabíjačka k telefónu aspoň 100 W, tak si nezíska pozornosť používateľov. Bohužiaľ, častým problémom je, že rýchle nabíjanie je dostupné iba v kombinácii s nabíjačkou, ktorá je v balení, a pokiaľ použijete adaptér tretej strany, dostanete iba 10 W nabíjanie.

Tento problém chcú odstrániť čínski výrobcovia Xiaomi, Huawei, vivo a Oppo, ktorí sa spojili a zjednotili štandard rýchleho nabíjania. Cieľom tohto kroku je zabezpečiť rýchle nabíjanie a to aj v prípade použitia iných nabíjačiek, ako sú tie, ktoré nájdete v balení. Alebo inak povedané, aby ste mohli použiť 100 W nabíjačku od Xiaomi aj v prípade vivo telefónu a získali rýchle nabíjanie s rozumným výkonom.

Spomenuté spoločnosti sa na konferencii o mobilnom nabíjaní vyjadrili, že ich cieľom je zlepšovať a zdokonaľovať technológie rýchleho nabíjania a vytvoriť jednotný priemyselný štandard a to na globálnej úrovni. V praxi by to malo znamenať, že nabíjačky od týchto značiek dokážu nabíjať ľubovoľný smartfón s výkonom 40 W, pričom v druhej generácii sa univerzálna rýchlosť nabíjania zvýši na 65 W.

V prípade zariadení od čínskych výrobcov by mala rýchlosť nabíjania dosahovať až 100 W. Dá sa predpokladať, že prvé smartfóny a nabíjačky od Xiaomi, Huawei, vivo a Oppo, ktoré už budú kompatibilné so zjednoteným rýchlym nabíjaním, prídu na trh čoskoro. V prípade Huawei je potvrdené, že nový štandard už podporuje nedávno predstavený skladateľný smartfón Mate Xs 2.

Zdroj: ithome

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit