Zameraná by mala byť na technologických nadšencov.

Čínsky gigant počas ostatných rokov na trh uviedol viacero podznačiek. Medzi tie najzaujímavejšie by sme mohli zaradiť Redmi a čoraz populárnejšie POCO. Nová správa z portálu Phandroid však naznačuje, že čoskoro sa to môže zmeniť práve predstavením novej a veľmi ambicióznej podznačky. Hoci získaná informácia nie je oficiálne potvrdená, pochádza od spoľahlivých zdrojov.

Aj napriek tomu, že smerovanie novej podznačky nie je oficiálne potvrdené, tak uniknutá správa tvrdí, že Xiaomi by sa malo zamerať na technologických nadšencov. Nová podznačka má údajne zastúpiť POCO ešte z čias, keď bolo “menej komerčné”.

Zdroj sa domnieva, že táto pripravovaná podznačka bude zameraná na telefóny s čistým Androidom bez zbytočného bloatwaru a ani ďalšieho softvéru od Xiaomi. To by malo zabezpečiť podobný používateľský zážitok z čistého Androidu, aký poznáme z telefónov Nexus od Google.

Telefóny údajne nebudú vlajkovými loďami. Radiť by sa mali do strednej triedy, čomu budú zodpovedať aj čipové sady série Snapdragon 700. Spoločnosť by mala údajne poskytovať tri “veľké” aktualizácie OS spolu so štyrmi rokmi bezpečnostných záplat. Pokiaľ zvážime, že pri týchto telefónoch sa očakáva výborný používateľský zážitok a skvelá cena, tak môže ísť o skutočne lákavú ponuku.

Zatiaľ to však vyzerá skôr ako nedosiahnuteľný sen, čiže nechajme sa prekvapiť, aká bude realita.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.