O pripravovanej vlajkovej lodi budeme počuť čoraz častejšie. 

Po správe zo začiatku tohto týždňa, ktorá pojednávala o QHD+ displeji s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, sa dozvedáme o displeji nové informácie, ku ktorým sa tentokrát pridávajú aj novinky o fotoaparátoch.

Podľa Digital Chat Station Xiaomi Mi 11 Pro dostane 50 Mpx hlavný fotoaparát a 12 Mpx teleobjektív. Po softvérovej stránke MIUI 12 prinesie podporu MEMC a AI HDR, čo prezradila snímka obrazovky z interného beta firmvéru (obrázok nižšie).

Xiaomi teda pracuje na niektorých funkciách, ktoré vylepšia fotografie a videá. Vďaka využitiu umelej inteligencie fotoaparát bude schopný detekovať objekt pred objektívom a aplikovať optimálny HDR efekt. Zdroj Digital Chat Station si však nie je úplne istý, aký typ snímača bude pri teleobjektíve použitý. Senzor môže mať skutočne rozlíšenie 12 Mpx, alebo môže ísť o 48 Mpx senzor Quad-Bayer, ktorý využíva binning pixelov 4 na 1, čoho výsledkom sú 12 Mpx fotografie. 

Zdroj si je pritom istý, že ide o Mi 11 Pro a nie o Mi 11. V prípade klasického modelu môže byť použitá iná zostava fotoaparátov, čo by nebol až tak prekvapivý krok.

Xiaomi Mi 11 Pro

Zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nokia do konca roka predstaví viaceré novinky, vrátane modelu 9.3 PureView

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.