Vyzerá to tak, že nastupuje nový trend vodopádových displejov.

Tieto displeje s vysokým zahnutím po stranách, ponúkajú okrem výrazných bočných okrajov aj nové možnosti ovládania, o čom nás presvedčil aj nový Huawei Mate 30 Pro. Či sa tieto displeje skutočne uchytia vo väčšej miere si netrúfame odhadovať, ale spoločnosť Xiaomi posúva toto riešenie ešte o niečo ďalej. Doslova na druhú stranu zariadenia.

Všetko podstatné by sme sa mali dozvedieť už zajtra 24. septembra na odhalení nového zástupcu radu Mi Mix. Smartfón by mal prísť s vysokým pomerom displeja k telu zariadenia. Hovorí sa, že by to malo byť viac ako 100 %, čo naznačuje použitie vodopádového displeja, ktorý by výrazne presahoval cez bočnú hranu smartfónu, vďaka čomu sa dá táto hodnota prepočítavať na viac ako 100 %.

Presne tento jav úplne zakriveného panela naznačujú aj obrázky Xiaomi Mi Mix Alpha. Toto riešenie by mohlo plne využiť potenciál skladateľných panelov na dosiahnutie výsledného efektu. Konštrukčne pôjde pritom o praktickejšie riešenie, ako v prípade Huawei Mate X alebo Samsung Galaxy Fold. 

Okolo pripravovaného nového zástupcu radu Mix je stále veľa otáznikov, takže s napätím budeme očakávať, čo nám Xiaomi už čoskoro predstaví.

S pomerne veľkou istotou môžeme povedať, že novinka bude poháňaná najnovším čipsetom Snapdragon 855+. Rovnako sa očakáva aj použitie 108 Mpx fotoaparátu, ktorý by mal dopĺňať jeden ultraširokouhlý a jeden teleobjektív.

Z ďalších noviniek by sme mali počas konferencie spoznať aj Mi 9 Pro, ktorý by mal taktiež využívať 6,39-palcový Amoled displej, Snapdragon 855+, rýchle 30 W nabíjanie Mi Charge Turbo a 4000 mAh batériu. Tešiť sa taktiež môžeme na nové MIUI 11 a aj na nový televízor Mi TV Pro.

Všetko podstatné sa dozvieme v utorok 24. septembra.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro oficiálne: Nová várka inovácií a nejasná dostupnosť na Slovensku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.