Ohromné zmeny a novinky, ktoré vyzerajú fantasticky.

Nové rozhranie s názvom MIUI 12 prichádza v tejto novej verzii a presne takto si predstavujeme ovládanie smartfónu. Nekupujete len zariadenie na telefonovanie, fotenie a zábavu ale zariadenie ako celok. Takto si Xiaomi predstavuje svoje smartfóny. Ekosystém, hardvér, softvér a to všetko s funkciami hodné roku 2020.

Výrobca reaguje na nové možnosti grafických čipov a sústreďuje sa na nový zážitok. Optimalizuje rozhranie na zobrazenie s displejmi s oblými rohmi. Ikony a objekty budú 3D a animácie budú priestorové. Nadstavba je známa tým, že má množstvo vlastných aplikácií, podobne ako napríklad Samsung.

Tie teda dostanú nové možnosti rozhrania, napríklad animácie počasia alebo zmeny samotnej ikony počasia tak, aby odrážala aktuálnu predpoveď. Takisto ikona hodín bude ukazovať aktuálny čas, ikona Galérie sa po zatvorení aplikácie animuje a tak isto aj ikona správcu súborov.

Xiaomi pokračuje v trende a toto sme už v jeho rozhraní videli v istej podobe aj v minulosti. Výrazne vylepšené boli nastavenia o interaktívne grafy, napríklad pri sledovaní spotreby batérie alebo úložného priestoru a jeho spotrebou podľa typu dát.

Kto má rád pozadia, ocení špeciálne Super wallpapers s vesmírnymi motívmi alebo motívmi Zeme.

Casting, ako zdieľanie obrazovky dostáva režim, kedy sa notifikácie budú zobrazovať len na vašom smartfóne, nie zároveň na veľkej TV. Systémovou zmenou je nové zobrazenie multitaskingu.

Plávajúce okná aplikácií sú smer, ktorým sa firma vydáva a je to praktickejšie ako rozdeľovanie obrazovky, ak potrebujete len niečo vybaviť cez chat a zároveň sledovať nejaký obsah.

Špecialitou je vylepšenie šetrenia batérie. Ultra battery saver predĺži výdrž o 5 hodín, čo pri piatich percentách a poslednej hodine výdrže výrazne pomôže.

V rámci súkromia sa teraz budú zobrazovať informácie o využívaní fotoaparátu, GPS alebo napríklad používaní mikrofónu v hornej časti obrazovky. Vždy budete vedieť, ak nejaká aplikácia používa kritické moduly a vaše súkromie by mohlo byť kompromitované.

Dostupnosť bude na konci júna a je rozdelená na dve kolá postupného uvoľňovania.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10: Poriadny smartfón, ale aj Xiaomi už zdraželo (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.