Práce na skladateľnom Xiaomi MIX Flip 2 už začali.

Predstavenie prvej generácie flipového skladateľného smartfónu od Xiaomi prebehlo len pred niekoľkými týždňami. Čínsky gigant uviedol model Xiaomi MIX Flip po boku MIX Fold 4 v domácej krajine ešte v júli, pričom aktuálne čakáme na jeho globálne predstavenie. Podľa niektorých únikov a informácií od leakerov je už tento model u lokálnych predajcov v Európe, bližšie informácie však k tomu nemáme. Aj napriek tomu už výrobca pracuje na druhej generácii tohto telefónu, ktorá bude predstavená budúci rok.

Vzhľadom na vzdialenosť predstavenia je pochopiteľné, že o telefóne a jeho špecifikáciách nemáme veľa informácií. Jeho označenie ale bude Xiaomi MIX Flip 2 a pôjde o zdokonalený model z tohto roka. Aktuálne sa tento telefón objavil v databáze, čím potvrdil informácie o dostupnosti na trhoch a zároveň poodhalil obdobie, počas ktorého by sa mal predstaviť.

Xiaomi MIX FlipZdroj: Xiaomi
Xiaomi MIX Flip

Xiaomi MIX Flip 2 je aktuálne zaznamenaný pod kódovým označením v GSMA databáze. V tejto databáze sa označuje ako 2505APX7BC, resp. 2505APX7BG. Tieto dva kódy nám pritom odhaľujú viac ako by sa mohlo zdať. Zaujímavé sú najmä finálne písmenká tohto kódu, nakoľko písmenko C odkazuje na čínsku verziu telefónu, G zasa na globálnu. Už teraz teda vieme povedať, že Xiaomi MIX Flip 2 bude dostupný aj na globálnom trhu. Rozšíriť by sa mohlo aj jeho pôsobenie v krajinách, keďže aj tohtoročná globálna dostupnosť prvej generácie telefónu by mala byť obmedzená. Dostať by sa nemala na všetky trhy európskych krajín.

Zároveň nás ale zaujímajú aj prvé štyri číslice tohto kódu, ktorými sú 2505. Prvé dve číslice odkazujú na rok predstavenia, teda 2025. Druhé dve číslice, teda 05 zasa značia mesiac, kedy by tieto telefóny mali byť pripravené na predstavenie. Podľa všetkého to teda bude v máji aj keď môžeme očakávať, že predstavenie prebehne o niečo neskôr. Stať by sa tak mohlo v júni či júli tak, ako to bolo aj pri tohtoročnej generácii skladateľných smartfónov.

Xiaomi by zároveň malo do skladateľných modelov nasadiť aj tento rok prémiový čipset určený pre vlajkové lode. V prípade Xiaomi MIX Flip 2 by tak malo ísť o Snapdragon 8 Gen 4, ktorý bude predstavený v októbri a premiéru bude mať v sérii Xiaomi 15. Aj keď predstavenie ďalšej generácie skladateľného smartfónu je ďaleko, databáza prináša dobré správy, teda informácie o globálnej dostupnosti.

Zdroj: xiaomitime.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.