Xiaomi MIX Flip môže prísť už tento rok na trh.

O prvom skladateľnom telefóne typu Flip od Xiaomi sa rozpráva už celkom dlho. V poslednej dobe sa však objavuje v únikoch čoraz častejšie, pričom najnovšie sa tento model objavil v 3C certifikácii. Pod kódovým označením 2405CPX3DC tak odhalil, aké nabíjanie telefón získa a potvrdil tak, že jeho príchod na trh sa už blíži. Kódové označenie zatiaľ odkazuje len na čínsku verziu telefónu, o globálnej dostupnosti modelu zatiaľ nič nevieme.

Podľa 3C certifikácie by mal prvý Xiaomi MIX Flip vsadiť a rýchle 67 W nabíjanie. Táto hodnota je pomerne odvážna, nakoľko ide o prvý telefón tohto typu od Xiaomi. Skladateľné telefóny typu Flip sú navyše zvyčajne menej vybavené v porovnaní s modelmi Fold, no Xiaomi zrejme zapracovalo aj na tejto stránke.

Xiaomi MIX Flip: Skladacie véčko so zaujímavou výbavouZdroj: LetsGoDigital
Xiaomi MIX Flip

Okrem informácií z 3C certifikácie zatiaľ nemáme žiadne konkrétnejšie informácie o výbave telefónu. Skoršie špekulácie však odkazovali na výkon telefónu, o ktorý by sa mal postarať výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 3. Hlavný snímač fotoaparátu by mal mať 50 Mpx, o čom sme informovali aj v našom predchádzajúcom článku. Rendery telefónu s označením Xiaomi MIX Flip však odkazovali na tri snímače fotoaparátu. Hlavný 50 Mpx snímač by tak mal doplniť zrejme ultraširokouhlý snímač spolu s teleobjektívom. Ten by mohol mať 2x optický zoom.

Predstavenie modelu Xiaomi MIX Flip by mohlo prebehnúť v treťom štvrťroku tohto roku a po boku tohto smartfónu sa zrejme ukáže aj Xiaomi MIX Fold 4. O tomto skladateľnom telefóne sa rozpráva, že bude prvým takýmto zariadením od Xiaomi na globálnom trhu. Potvrdiť to však nevieme, a tak nám nezostáva nič iné než si počkať na presnejšie informácie.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.