Xiaomi MIX Flip by mohol byť cenovo dostupným skladateľným modelom od Xiaomi.

Xiaomi má na rok 2024 veľké plány. Už začiatok roka táto značka odštartovala úspešným predstavením modelov z kategórie lacnejších smartfónov v podobe série Redmi Note 13 či modelov od POCO. Následne však čínsky gigant predstavil novinky ako Xiaomi 14 či Xiaomi 14 Ultra na globálnom trhu a už čoskoro sa môžeme tešiť na sériu POCO F6. Tá sa predstaví už o týždeň v Dubaji a zaujme vysokým výkonom za dostupnú cenu. Pozornosť si však spoločnosť získala aj plánovaným predstavením skladateľných telefónov, ktoré by sa mohli dostať aj na globálny trh.

Už teraz vieme, že predstavenie modelov ako Xiaomi MIX Fold 4 či MIX Flip prebehne v druhej polovici tohto roka. Čínsky výrobca zvyčajne skladateľné modely prezentuje v lete a tento rok bude pre fanúšikov týchto zariadení špeciálny. Ukázať by sa totiž mohli aj na globálnom trhu.

Xiaomi MIX Flip bude cenovo atraktívnym zariadením

Skladateľné modely zvyčajne nebývajú lacnou záležitosťou. Ich výbava si totiž vyžaduje vyššie náklady na výrobu a výrobcovia to musia zohľadniť aj pri predaji telefónov. Xiaomi je však známe tým, že prináša prémiovú výbavu aj v cenovo dostupnejších telefónoch a odzrkadliť by sa to mohlo aj na pripravovanom modeli Xiaomi MIX Flip. Ten sa najnovšie stal cieľom úniku, ktorý odkazuje na časť jeho výbavy, dizajn aj cenu.

Práve cena tohto telefónu je zaujímavá, nakoľko z úniku vychádza, že by model mohol stáť 5999 čínskych juanov. V prepočte to vychádza, že by novinka od Xiaomi mohla stáť okolo 800 eur. Xiaomi by tak nasadilo cenu, s ktorou by sa museli vysporiadať aj konkurenčné značky. Model Xiaomi MIX Flip by vo výbave mohol ponúknuť čipset Snapdragon 8 Gen 3, displej s 1,5K rozlíšením či 67 W nabíjanie.

Xiaomi MIX Flip na snímkeZdroj: xiaomiui.net
Xiaomi MIX Flip na snímke

Snímka, na ktorej sa model objavil, odhaľuje väčší vonkajší displej, ktorý môže byť využitý na viacero úkonov. S takýmto displejom už prišiel aj konkurenčný Samsung s modelom Galaxy Z Flip5 a získal si za to veľmi dobré ohlasy. Telefón by ďalej mohol ponúknuť aj dva snímače fotoaparátu, čo je možné vidieť aj na snímke. Podľa kódu telefónu 2405CPX3DG, resp. 2405CPX3DC očakávame, že Xiaomi MIX Flip bude dostupný na čínskom aj na globálnom trhu.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.