Zatiaľ sa počíta s modelmi MIX Fold 4 a MIX Flip.

MIX Fold 3 bol predstavený v roku 2023, avšak aj tento model zostal po vzore svojich predchodcov exkluzívne dostupný iba pre čínsky trh. V nadväznosti na vývoj trhu so skladacími telefónmi sa už veľmi dlho očakáva, že aj Xiaomi konečne predstaví svoje skladateľné telefóny celosvetovo. Tieto očakávania sú vkladané do modelov MIX Fold 4 a MIX Flip, avšak netreba zabúdať, že aj v tejto oblasti je konkurencia čoraz silnejšia. Aj práve preto skladateľné telefóny spoločnosti Xiaomi na globálnom trhu viac ako vítané.

Už niekoľko mesiacov je známe, že Xiaomi pripravuje minimálne dva skladateľné smartfóny, o ktorých sa v súvislosti s ich globálnym uvedeným stále dozvedáme rozporuplné informácie. Doteraz teda nie je jasné, či práve tieto dva modely budú prvými globálnymi skladateľnými smartfónmi značky, alebo si budeme musieť počkať ešte ďalší rok.

Xiaomi Mix Fold 3 so štyrmi fotoaparátmi LeicaZdroj: Xiaomi
Xiaomi Mix Fold 3 so štyrmi fotoaparátmi Leica

Portál PhoneArena informuje, že uvedenie nových skladateľných telefónov spoločnosti Xiaomi by malo prebehnúť niekedy v 3. štvrťroku 2024. Keďže aj v prípade týchto dvoch modelov sa hovorí iba o ich čínskom uvedení, tak šance na ich globálny debut sú čoraz menšie.

Známy leaker Digital Chat Station tvrdí, že skladačky MIX Fold 4 a MIX Flip budú poháňané čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 a budú mať takmer rovnakú konfiguráciu fotoaparátov. Oba telefóny budú obsahovať výkonné 50 Mpx hlavné senzory s 1/1,55-palcovou snímacou plochou a OIS. Teleobjektívy s 2× priblížením budú vybavené 1/2,8-palcovými senzormi Omnivision OV60A.

Xiaomi MIX Flip: Skladacie véčko so zaujímavou výbavouZdroj: LetsGoDigital
Xiaomi MIX Flip

V zostave fotoaparátov modelu Xiaomi MIX Fold 4 by sa mal objaviť aj 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 10 Mpx fotoaparát s periskopom a 5× optickým zoomom. Tento model údajne prekvapí aj v inej oblasti. MIX Fold 4 by sa mal stať prvým skladacím telefónom spoločnosti Xiaomi s hodnotením IP. Nemalo by však chýbať bezdrôtové nabíjanie. 

Keďže rok 2024 bude plný nových skladateľných smartfónov, tak je jasné, že väčšina z nich bude pochádzať od čínskych značiek. Pridá sa k tejto iniciatíve konečne už aj Xiaomi? 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.