Jeho uvedenie na trh je čoraz bližšie.

Skladacie smartfóny sú na trhu už nejaký ten rok, avšak je aj pomerne zaujímavé, že práve konštrukcia typu Flip je u používateľov týchto zariadení oveľa úspešnejšia ako plnohodnotné skladacie zariadenia typu Galaxy Fold. Na druhej strane, nie je sa čomu čudovať. Flipové skladačky sú menšie a predovšetkým podstatne lacnejšie. Na trhu je pritom iba niekoľko výrobcov, ktorí sa rozhodli uviesť na trh tieto telefóny v štýle Galaxy Z Flip5.

Už niekoľko mesiacov je pritom známe, že aj Xiaomi plánuje uviesť flipové skladacie zariadenie, ktoré má niesť označenie Xiaomi MIX Flip. Zatiaľ čo koncom roka 2023 sa hovorilo o blížiacom sa uvedení tohto zariadenia, tak neskôr sa objavili správy o jeho odložení. Dobrou správu však je, že toto odloženie malo byť iba do roka 2024, čo sa teraz začína potvrdzovať. Portál MySmartPrice informuje, že flipový telefón Xiaomi MIX Flip sa objavil v certifikačnej databáze, čo by mohlo naznačovať jeho blížiace sa uvedenie.

Tento telefón by tak mohol čoskoro doplniť skladacie zariadenia série MIX Fold. Predpokladá sa, že by mohol byť na trh uvedený spolu s modelom MIX Fold 4 niekedy v priebehu tohto roka, čo však môže byť na základe prebiehajúcich certifikácií už v najbližších mesiacoch.

Certifikácia na MIIT odhaľuje aj celkom zaujímavú výbavu. MIX Flip bude mať, na základe výpisu z databázy, podporu pre satelitnú konektivitu. Na druhej strane, bude používať Android, nebude chýbať ani podpora 5G, avšak tieto informácie nie sú žiadnym prekvapením. Očakáva sa však aj ďalšia nemenej zaujímavá výbava. 

Xiaomi MIX Flip: Skladacie véčko so zaujímavou výbavouZdroj: MIIT
Xiaomi MIX Flip certifikácia v MIIT

V nej by nemala chýbať čipová sada Snapdragon 8 Gen 3, tri fotoaparáty v štýle Oppo Find N3 Flip vrátane 3× teleobjektívu. Okrem špičkovej výbavy sa ďalej očakáva aj tenký dizajn, ktorý nadviaže na prepracovanú sériu MIX Fold

Hoci zatiaľ nie je jasné, kedy bude duo MIX Fold 4 a MIX Flip predstavené, tak pravdepodobne naším najväčším prianím je, aby sa skladacie telefóny spoločnosti Xiaomi konečne dostali aj na globálny trh, teda aj na Slovensko.

Rendery MIX Flip:

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.