Údajne iba do roku 2024.

Skladacie smartfóny sú čoraz populárnejšie, avšak nie každý z ich výrobcov sa rozhodol predstaviť aj tzv. flipový model, čiže skladacie véčko. Je to však pomerne zaujímavé, pretože práve tento dizajn je rozšírenejší a obľúbenejší, ako veľké skladacie smartfóny v štýle Galaxy Z Fold5. Na druhej strane nie je sa čomu čudovať. Flipové skladačky sú menšie a predovšetkým podstatne lacnejšie. Na trhu je pritom iba niekoľko výrobcov, ktorí sa rozhodli uviesť na trh tieto telefóny v štýle Galaxy Z Flip5.

Okrem toho, že viacerí výrobcovia sa pripravujú na uvedenie podobného telefónu, tak sú tu aj takí, ktorí majú v tomto segmente čo to povedať, a pritom nejde vyslovene iba o Samsung. Veľmi zaujímavé skladacie véčko má vo svojej ponuke aj spoločnosť Oppo, ktorá prednedávnom na globálny trh uviedla model Oppo Find N3 Flip, ktorý sa môže pochváliť skutočne skvelou výbavou. V prípade spoločnosti Oppo už druhá generácia Find N2 Flip predznamenala jej veľmi silné postavenie v tomto segmente.

Je tu však aj ďalší čínsky gigant, ktorý údajne chce predstaviť vlastný flipový skladací smartfón. Je ním Xiaomi, ktoré má vo svojom portfóliu viaceré vynikajúce skladacie smartfóny v štýle Galaxy Z Fold5, avšak tie sa zatiaľ nedostali na globálny trh. Pri spoločnosti Xiaomi ide teda o ďalšiu oblasť, na ktorej by mohla zapracovať. Okrem toho, že na prelome rokov sa na trh dostáva veľmi veľa zaujímavých smartfónov, tak sa očakáva, že v roku 2024 by mohlo práve Xiaomi predstaviť svoj prvý Xiaomi MIX Flip, teda véčko, na ktorom spoločnosť údajne už pracuje.

Zdroj dodáva, že Xiaomi MIX Flip by mal mať vo svojej výbave čipset Snapdragon 8 Gen 2, čo by mohlo tomuto telefónu okrem vysokého výkone zabezpečiť aj o niečo lepšiu cenu, ako keby bol použitý najnovší vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 3.

Skica Xiaomi FlipZdroj: GSMChina
Skica Xiaomi MIX Flip

Hoci by sa aj modelu Xiaomi MIX Flip viacej hodil Snapdragon 8 Gen 3, tak spoločnosť aj v tomto smere drží prvenstvo, pretože práve nedávno predstavená séria Xiaomi 14 tento čipset obsahuje. Na druhej strane je tu cena, ktorá bude v roku 2024 pri modeli MIX Flip určite priaznivejšia, ako cena modelu Galaxy Z Flip6 s čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy. Zostáva už iba dúfať, že MIX Flip sa dostane na globálny trh.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.