Globálna dostupnosť tohto skladateľného telefónu je stále neistá.

Samsung koncom júla predstavil dve nové skladateľné zariadenia Galaxy Z Fold5 a Galaxy Z Flip5. Je pritom známe, že aj spoločnosti Oppo, OnePlus, alebo napríklad aj Xiaomi, sa chystajú rozšíriť svoju ponuku zariadení z tohto segmentu. Xiaomi sa pripravuje na uvedenie modelu Mix Fold 3, pričom je potrebné mať na pamäti, že aj v tomto prípade pôjde o model, ktorý bude patriť k tomu najlepšiemu.

Portál GSMArena zverejnil presný dátum uvedenia tohto skladateľného modelu, ktorý je stanovený na 14. augusta. Zariadenie v ten deň, o 13:00 nášho času, predstaví generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun, ktorý okrem uvedenia modelu Mix Fold 3 počas konferencie spomenie aj fungovanie spoločnosti Xiaomi počas tohto roka.

Xiaomi chce podľa Lei Juna priniesť „všestrannú vlajkovú loď bez nedostatkov“ a upútavka tvrdí, že pôjde o zariadenie, ktoré definuje nový štandard pre skladacie displeje. To znie veľmi sľubne, pretože práve skladacie displej sú najzraniteľnejšou oblasťou skladacích telefónov. Čo presne má zverejnený plagát vyjadrovať, zistíme až počas udalosti, ktorá sa bude konať už o niekoľko dní.

Lei Jun prezradil, že od inžinierov spoločnosti Xiaomi vyžadoval rekonštrukciu štruktúry zariadenia a jeho skladacieho displeja. Spoločnosť tiež zverejnila upútavku, ktorá vyzdvihuje prepracovaný dizajn Mix Fold 3.

Vo videu sa objavuje úplne nový mechanizmus pántu, štyri Leica fotoaparáty vrátane fotoaparátu s periskopom. Xiaomi pri Mix Fold 3 použije aj širokouhlý a ultraširokouhlý fotoaparát, ako aj ďalší teleobjektív. Niektoré z nich ponúknu aj optickú stabilizáciu. Ani teraz však nie je jasné, či Mix Fold 3 bude dostupný na globálnom trhu. Predchádzajúce fámy už však naznačili, že aj tento zástupca skladateľných telefónov od Xiaomi bude dostupný iba pre Čínu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.