Dostupná je aj na Slovensku.

Xiaomi Pad 5 patrí medzi najatraktívnejšie Android tablety na trhu aj 1,5 roka po uvedení na slovenský trh. Na jeho 6. generáciu stále čakáme, avšak výrobca sa medzičasom ukážkovo stará o 5. generáciu svojho tabletu.

Xiaomi Pad 5 prišiel na trh so systémom Android 11. V priebehu roka 2022 dostal aktualizáciu na Android 12 a v týchto dňoch dostáva globálnu verziu nadstavby MIUI 14 so systémom Android 13. Aktualizácia je dostupná na stiahnutie na Slovensku, dostal ju aj náš testovací kus.

Android 13 pre Xiaomi Pad 5 je súčasťou aktualizácie na verziu 14.0.4.0.TKXEUXM, ktorá má veľkosť 3,2 GB. Nová verzia nadstavby obsahuje okrem zlepšení systému Android 13 aj viaceré optimalizácie pre plynulejší chod nadstavby, nové možnosti prispôsobenia a nové funkcie, ako je možnosť prepojiť Xiaomi Pad 5 s kompatibilnými Xiaomi smartfónmi (napr. Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro) a ovládať ich na obrazovke tabletu.

Xiaomi Pad 5: Android 13 a MIUI 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi Pad 5: Android 13 a MIUI 14

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit