To aspoň naznačuje najnovší únik.

Zdá sa, že pri technických parametroch smartfónov sa budeme čoraz častejšie stretávať s číslom 200. Pokým iba nedávno sme boli svedkami predstavenia prvého telefónu s 200 Mpx fotoaparátom, tak toto číslo by sa malo čoskoro začať objavovať aj pri rýchlom nabíjaní.

Pokým prvé informácie o takto výkonnom nabíjaní sme sa dozvedeli ešte koncom roka 2020, tak sa zdá, že čoskoro bude nasadené aj do komerčného zariadenia. Hoci sa na trhu už nachádzajú telefóny so 150 W nabíjaním, tak to 200 W je skutočne bleskurýchle, čo dokazuje aj demo, ktoré si môžete pozrieť na konci článku.

Nové správy od leakera Digital Chat Station pritom naznačujú, že Xiaomi by mohlo konečne na trh uviesť vlajkovú loď, ktorá výrazne prevýši výkon nabíjania nielen modelu Xiaomi 12S Ultra. Pripomeňme si, že tento telefón sa nabíja výkonom “iba” 67 W, čo nie je zlé, ale už teraz by to mohlo byt podstatne lepšie. Xiaomi by malo budúci rok viacero modelov vybaviť nabíjaním na úrovni 100 W alebo vyšším. 

Xiaomi 12S UltraZdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT
Xiaomi 12S Ultra podporuje 67 W. Xiaomi má však vo svojej ponuke aj telefóny s rýchlejším nabíjaním.

Z toho teda vyplýva, že v podaní Xiaomi by sme sa mohli skutočne dočkať spomínaného 200 W nabíjania. Spoločnosť k tomuto míľniku smeruje už dva roky. Je pravdepodobné, že Xiaomi ešte pracovalo na lepšej optimalizácii teploty batérie a zariadenia počas takto rýchleho nabíjania, pretože vysoké teploty môžu spôsobovať rýchlejšie opotrebovanie batérie v telefóne alebo iné poškodenie. Technológia by sa však nemala ešte objaviť v modeloch série Xiaomi 13. Tie by mali prísť s podporou 100 W nabíjania. 

Žeby si spoločnosť Xiaomi  nechávala túto technológiu až pre novú “High-end” generáciu telefónov roka 2023? Ešte si pripomeňme, že iba pred pár dňami prešlo viacero produktov Xiaomi čínskou certifikáciou kvality 3C. Zo zoznamu certifikovaných zariadení sa dozvedáme, že medzi nimi sa nachádza aj 210 W nabíjačka (20V-10,5A).

Zdroj: ITHome

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.