Takto veľký skok je prekvapujúci. 

Rýchlosť nabíjania telefónov zaznamenala v posledných rokoch obrovské vylepšenie. Pokým niektorí veľkí výrobcovia donedávna ponúkali pri svojich vlajkových lodiach nabíjanie na úrovni 15 – 18 W, viaceré čínske spoločnosti napredovali oveľa rýchlejšie.

V posledných rokoch sme sa mohli stretávať s 30 a 40 W nabíjaním, no prelomový bol rok 2018, kedy bolo predstavené 65 W nabíjanie. Pred pár mesiacmi sme mohli dokonca zaznamenať až 120 W nabíjanie, s ktorým prišlo Xiaomi. Aj keď testy odhalili, že nabíjanie neprináša skutočný výkon na úrovni 120 W, batéria Xiaomi Mi 10 Ultra sa dokáže nabiť za menej ako 25 minút (4500 mAh batéria za 21 minút).

Digital Chat Station najnovšie uvádza, že už v roku 2021 by sme sa mohli dočkať ešte vyššej rýchlosti. Zdroj ďalej poznamenáva, Xiaomi v dohľadnej dobe neplánuje túto technológiu použiť, pričom nabíjacie systémy s výkonom 200 a viac Wattov by mohli byť dostupné už budúci rok. Uvidíme až v praxi, aký bude mať takto výkonné nabíjanie vplyv na životnosť a kondíciu batérií.

Veríme, že viaceré spoločnosti optimalizujú svoje existujúce riešenia superrýchleho nabíjania skôr, ako zavedú extrémne výkonné 200 W nabíjanie.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Tréner Garmin: Trénujte zadarmo s profesionálnym trénerom (1. časť)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.