Galaxy Z Flip5 bude mať viac ako dôstojného konkurenta.

Spoločnosť Oppo je aj v segmente skladacích telefónov veľmi aktívna. Koncom augusta predstavila nástupcu modelu Find N2 Flip, avšak už teraz sa pripravuje aj na jeho globálne uvedenie. Je dokonca možné, že čoskoro bude okrem modelu Find N3 Flip uvedený aj hlavný skladací model, Oppo Find N3. Skladacie véčko Find N3 Flip je okrem toho aj priamou konkurenciou nedávno predstaveného Galaxy Z Flip5 od Samsungu. Disponuje nadštandardnou výbavou, ktorú žiadne doposiaľ predstavené véčko nemá. Ide napríklad o mechanický prepínač zvukových režimov v štýle telefónov OnePlus, ale aj o zostavu troch fotoaparátov na zadnej strane.

Oppo Find N3 Flip oficiálne: Véčko s netradičnou výbavouZdroj: Oppo
Oppo Find N3 Flip

Najnovšie sa však toto skladacie véčko s kódovým označením CPH2519 objavilo na porovnávacej platforme Geekbench. Tá prezrádza, že model Oppo Find N3 Flip má konečne namierené na globálny trh, keďže kódové označenie testovaného kusu sa líši od čínskej verzie.

Výsledky prezrádzajú, že zariadenie bude aj na globálnom trhu vybavené čipsetom Dimensity 9200 a 12 GB RAM. Môžeme tak predpokladať, že zvyšok špecifikácií bude taktiež identický s čínskym modelom Find N3 Flip. Zmeny sa neočakávajú ani pri softvéri. Find N3 Flip by tak mal využívať Android 13 a používateľské rozhranie ColorOS 13. Výpis z testu porovnávacej platformy Geekbench odhalil aj výkon globálnej verzie Find N3 Flip. V single-core teste tento telefón získal 1 895 bodov a v multi-core teste 4 655 bodov. 

Geekbench Oppo Find N3 Flip GlobalZdroj: Geekbench
Geekbench Oppo Find N3 Flip Global

Aj napriek tomu, že uvedenie globálnej verzie Oppo Find N3 Flip nie je stále potvrdené, tak predpokladáme, že oficiálny dátum uvedenia tohto telefónu sa dozvieme už čoskoro. Tieto očakávania umocňuje aj fakt, že aj ďalší výrobcovia sa pripravujú na jesenné uvedenie svojich noviniek.

Medzi najväčšie akcie jesene rozhodne patrí predstavenie noviniek série Galaxy FE od Samsungu, ktorú bude v ten istý deň, teda 4. októbra, sprevádzať aj akcia od Google s telefónmi série Pixel 8.

Zdroj: Geekbench

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.