Model POCO C65 prichádza aj na Slovensko a útočí na konkurenciu najmä cenou.

Lacnejšie smartfóny sú zvyčajne oblasťou, v ktorej hviezdi spoločnosť Xiaomi, resp. dcérske značky ako Redmi či POCO. Aj preto možno mnohých zaujme novopredstavený model POCO C65, ktorý svojou cenou útočí na konkurenčné značky a bezpochyby má čo ponúknuť. Ide o telefón so zameraním na generáciu Z, ktorá miluje zábavu a hľadá výkonné zariadenie za prijateľnú cenu.

Nový model prichádza na trh so zaujímavou výbavou, v ktorej možno nájsť veľký displej spolu s veľkou kapacitou batérie či atraktívny dizajn odrážajúci dnešný štýl mladších používateľov. Čo všetko teda novinka prináša a za koľko sa bude predávať aj na Slovensku, si teraz prezradíme v našom článku.

Veľký displej pre sledovanie videí

Model POCO C65 prichádza s veľkým 6,74-palcovým displejom, čo je úplne ideálne napríklad pre pozeranie filmov či videí na sociálnych sieťach. Okrem toho podporuje 90 Hz obnovovaciu frekvenciu, čím si zabezpečuje plynulé zobrazovanie obsahu. Pri vysokých číslach však zostaneme, pretože okrem veľkého displeja model ponúka aj veľkú 5000 mAh batériu s podporou pre 18 W nabíjanie.

Čo sa týka fotoaparátu, POCO C65 ponúka trojicu snímačov na zadnej strane, pričom hlavný má až 50 megapixelov. Vďaka tomu vytvoríte snímky v lepšej kvalite aj s lacnejším telefónom. Selfie fotoaparát má zasa 8 megapixelov.

POCO C65 prináša dobrý pomer cena / výkon

Základom modelu s označením POCO C65 je čipset MediaTek Helio G85. Tento čipset bolo možné nájsť aj v niektorých predchádzajúcich telefónoch od Xiaomi, medzi ktoré sa radí napríklad Redmi Note 8 2021 či Redmi Note 9. O výkon teda nebude núdza, čo však fanúšikov zaujme, je cena telefónu. Ten sa bude na Slovensku predávať v dvoch pamäťových konfiguráciách, konkrétne 6 + 128 GB a 8 + 256 GB.

POCO C65Zdroj: Xiaomi
POCO C65

Pre nižšiu pamäťovú konfiguráciu Xiaomi uvádza, že sa bude predávať za 119 eur. Ak by ste chceli siahnuť po verzii 8 + 256 GB, jeho cena by bola na úrovni 139 eur. Ceny sú teda viac než atraktívne a je pravdepodobné, že s týmto modelom Xiaomi zaboduje práve pri vianočných nákupoch spotrebiteľov.

Zdroj: Xiaomi Slovensko

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.