Pred koncom roka má čínska spoločnosť pripravených ešte zopár prekvapení.

Včera sa objavilo v certifikačnom procese čínskeho úradu TENAA zariadenie, ktoré by mohlo byť nástupcom modelov z radu Redmi 6. Na začiatku boli dostupné iba obrázky, pričom dnes sa môžeme pozrieť na parametre aj trochu bližšie. Smartfón od Xiaomi – Redmi 7, prípadne Redmi 7 Pro, práve dnes odhalil svoje parametre už podrobnejšie.

Zoznam TENAA odhaľuje celý rad zaujímavých parametrov a funkcií. Zariadenie s označením M1901F9T bude mať osemjadrové CPU s taktom 2,3 ​​GHz. Taktiež sa dostane až na 11 farebných modifikácií, ktoré stanovia nový rekord spoločnosti v možnostiach výberu farby.

Xiaomi M1901F9T

Telefón bude mať dostatok pamäte RAM, ako aj vnútorného priestoru, pričom na výber budú verzie s – 3 / 4 / 6 GB RAM a 32 / 64 / 128 GB ukladacieho priestoru. LCD obrazovka s uhlopriečkou 5,84-palca bude mať rozlíšenie FullHD+ s pomerom strán 19 : 9. Pri pohľade na centrálne umiestnenie prednej kamery je vysoko pravdepodobné, že modelový rad Redmi 7 prinesie do smartfónov Xiaomi ako prvý, aj výrez v tvare kvapky.

Hlavný fotoaparát dostane rozlíšenie 12 Mpx, zatiaľ čo selfie fotoaparát bude mať postačujúcich 8 Mpx. Telefón “zatiaľ” používa Android 8.1 a ako nadstavba sa očakáva MIUI v najnovšej verzii. Je preto potrebné, aby v čase predstavenia bol nainštalovaný Android 9. Batéria sa očakáva s hodnotou 2900 mAh, čo na jednej strane nie je veľa, pričom na strane druhej sa dá predpokladať, že „menší“ displej nebude tak náročný na spotrebu energie, ako je tomu v prípade 6 a viac palcových panelov.

Rozmery zariadenia sú pomerne kompaktné – 147,7 × 71,9 × 7,8 mm a hmotnosť, iba 150 gramov dáva tušiť, že smartfón bude naozaj jeden z tých skladnejších. Úplný zoznam farieb je nasledovný: čierna, biela, modrá, červená, žltá, ružová, zelená, fialová, zlatá, strieborná a sivá.

Počas Vianoc, 24. decembra, sa očakáva predstavenie smartfónu Xiaomi Play. Či v tento deň uvidíme aj model s označením M1901F9T, je stále otázne. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei vymyslel aplikáciu, ktorá umožní nevidiacim vnímať emócie ostatných ľudí

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.